ΣΥΡΙΖΑ: Ορατός ο κίνδυνος απώλειας του εαρινού εξαμήνου για τους καταρτιζόμενους των ΙΕΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Ορατός ο κίνδυνος απώλειας του εαρινού εξαμήνου για τους καταρτιζόμενους των ΙΕΚ
Pixabay.com

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν το Υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.

Για τον «κίνδυνο απώλειας του εαρινού εξάμηνού 2020, για τους καταρτιζόμενους των ΙΕΚ», προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, βουλευτές με επικεφαλής τον Νίκο Φίλη.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο δράσεών του για τον κορονοϊό δεν έχει μεριμνήσει για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, δεν έχει ανακοινώσει σχετικά μέτρα και δεν έχει προβεί σε καμία σχετική ενημέρωση προς τους διευθυντές των ΙΕΚ.

Έως και σήμερα, όπως αναφέρουν, γίνεται μόνον ανάρτηση εκπαιδευτικού υλικού από τους διδάσκοντες στο πλαίσιο της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, το οποίο ωστόσο δεν «πιστώνεται» σε διδακτικές ώρες. Συνακόλουθα παραμένει σε εκκρεμότητα το μείζον ζήτημα, δηλαδή η ολοκλήρωση του εαρινού εξαμήνου, το οποίο ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου 2020 για τα Δημόσια ΙΕΚ, και στις 24 Φεβρουαρίου 2020 για τα Ιδιωτικά ΙΕΚ.

«Μέχρι και την αναστολή λειτουργίας των ΙΕΚ, οι καταρτιζόμενοι είχαν παρακολουθήσει περίπου 60 από τις 300 διδακτικές ώρες του εξαμήνου», σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζουν ότι «το υπουργείο Παιδείας οφείλει -έστω και καθυστερημένα- να μεριμνήσει για την ολοκλήρωση του εξαμήνου στα ΙΕΚ» και «να επιδείξει τον απαραίτητο σεβασμό στους καταρτιζόμενους και να δώσει τέλος στην αγωνία τους ενημερώνοντάς τους σχετικά».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα