Στους δρόμους και πάλι οι εκπαιδευτικοί

Στους δρόμους και πάλι οι εκπαιδευτικοί

Σε κινητοποίηση βρίσκονται ξανά σήμερα, Πέμπτη, εκπαιδευτικοί που αντιδρούν στο σύστημα διορισμού και προσλήψεων, πραγματοποιώντας στάση εργασίας και συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Ομοσπονδίες και Σωματεία Εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα, συμμετέχουν στην νέα κινητοποίηση εκπαιδευτικών που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη, ενάντια στον νόμο του υπουργείου Παιδείας και το σύστημα διορισμών και προσλήψεων. Εκπαιδευτικοί, μαζί με φοιτητές και μαθητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποιούν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με κατεύθυνση τη Βουλή.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν κατάργηση του προσοντολόγιου του νόμου 4589/2019, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση με τον άμεσο διορισμό τους αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης που ένα μέρος του καλύπτουν σήμερα οι πάνω από 33.000 αναπληρωτές και αποτροπή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης κυβέρνησης ΕΕ – ΟΟΣΑ / Ενάντια στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση και την υποβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης. Μάλιστα έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από τις 13:00 ως τη λήξη του ωραρίου.

ADVERTISING

Παράλληλα στο κάλεσμα για το συλλαλητήριο, το Συντονιστικό των Μαθητών που συμμετέχει, στέλνει μήνυμα προς τον υπουργό Παιδείας λέγοντας πως «εμείς πειραματόζωα της κυβέρνησης δεν θα γίνουμε», υπογραμμίζοντας ότι το «απαράδεκτο νομοσχέδιο κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο μας».

SHARE:

24Media Network