Κινδυνεύουν με λουκέτο

Κινδυνεύουν με λουκέτο

Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν να μαθήματα στο πανεπιστήμιο Πατρών και κυρίως στο τμήμα Επιστήμης Υλικών και Αρχιτεκτονικής, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Διαβεβαιώσεις πρύτανη γα επίλυση του θέματος

Χωρίς καθηγητές βρίσκονται το τελευταίο διάστημα αρκετά τμήματα του Πανεπιστημίου της Πάτρας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σκέψεις ακόμη και την αναστολή της λειτουργίας τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα τμήματα Επιστήμης Υλικών και Αρχιτεκτονικής, όπου δεν διδάσκονται όλα τα προβλεπόμενα μαθήματα ελλείψει επιστημονικού προσωπικού.

Αιτία του φαινομένου η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τη δραστική μείωση των δαπανών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και η γραφειοκρατία που δεν επιτρέπει την άμεση πρόσληψη προσωπικού.

Για το θέμα μίλησε στην εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα διακοπής της λειτουργίας οποιουδήποτε τμήματος του ΑΕΙ και διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα βρεθεί λύση.

SHARE:

24Media Network