Ξεκινούν τα μαθήματα στο Πολυτεχνείο: Αγωνία για την τύχη του εξαμήνου

Ξεκινούν τα μαθήματα στο Πολυτεχνείο: Αγωνία για την τύχη του εξαμήνου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, στα Προπύλαια από τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Τον τερματισμό της απεργίας έπειτα από 13 εβδομάδες αποφάσισαν την Πέμπτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το ίδρυμα αναμένεται να επαναλειτουργήσει από τη Δευτέρα

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, στη γενική συνέλευσή τους την Πέμπτη αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δύο νέες 24ωρες απεργίες την Παρασκευή, με αίτημα την αναστολή των κοινών υπουργικών αποφάσεων (ΚΥΑ), και την προσεχή Δευτέρα, με αίτημα την ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ομοσπονδίας τους, κάλεσε εκ νέου τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών να ανοίξουν το Ίδρυμα για να μην χαθεί το εξάμηνο.

Νωρίτερα ο υπουργός Παιδείας είχε συνάντηση για το θέμα με τον πρωθυπουργό και ανάμεσα στα σενάρια που εξετάστηκαν ήταν κι αυτό της επιστράτευσης των διοικητικών υπαλλήλων σε περίπτωση που συνεχιστεί η απεργία τους. Ωστόσο, απορρίφθηκε κατηγορηματικά, όπως τονίζουν πηγές προσκείμενες στον υπουργό Παιδείας.

Στο μεταξύ το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ, με νέα επιστολή του, κατηγορεί τον πρύτανη Θ. Πελεγρίνη για τη στάση του, ακόμη και για τη διαχείριση των οικονομικών του Ιδρύματος.

Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας την Τετάρτη απέστειλε στον πρόεδρο του ΣτΕ και πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Μελών του ΔΕΠ των ΑΕΙ, Σωτήρη Ρίζο, την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Θεοδόση Πελεγρίνη, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, παρά την αντίθετη ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα