Παραπομπή Τσοχατζόπουλου για "ξέπλυμα"

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος σε στιγμιότυπο κατά την είσοδό του στην Βουλή για να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της SIEMENS,σήμερα 01 Σεπτεβρίου 2010 (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ)
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος σε στιγμιότυπο κατά την είσοδό του στην Βουλή για να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της SIEMENS,σήμερα 01 Σεπτεβρίου 2010 (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) EUROKINISSI

Μόνο για "ξέπλυμα" στην ποινική δικαιοσύνη ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Υπέρ της παραγραφής του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας το Δικαστικό Συμβούλιο του Άρειου Πάγου

Παραπομπή του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος προτείνει ο Άρειος Πάγος.

Τάσσεται επίσης υπέρ της παραγραφής του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας, για το οποίο παραπέμφθηκε από τη Βουλή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Υπέρ της παραγραφής του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας τάσσεται με ομόφωνο βούλευμά του το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου υιοθέτησαν την εισήγηση, τόσο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ν. Μαύρου, όσο και του ανακριτή αρεοπαγίτη, Β. Λαμπρόπουλου, και αποφάνθηκαν ότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί, καθώς έχουν παρέλθει, από τη διάπραξή του, δύο κοινοβουλευτικές σύνοδοι της Βουλής.

Κατά συνέπεια, πρέπει να παύσει οριστικά η εναντίον του Άκη Τσοχατζόπουλου ασκηθείσα ποινική δίωξη.

Αντίθετα, το Δικαστικό Συμβούλιο προτείνει την παραπομπή του πρώην υπουργού για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης, αφού κρίθηκε ότι τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος δεν ασκούσε υπουργικά καθήκοντα.

SHARE:

24Media Network