Εξαφανίζονται οι λευκοί ρινόκεροι, μετά το θάνατο ενός εκ των έξι τελευταίων του είδους

Εξαφανίζονται οι λευκοί ρινόκεροι, μετά το θάνατο ενός εκ των έξι τελευταίων του είδους

Ο θάνατος ενός εκ των έξι τελευταίων λευκών ρινόκερων, που διασώζονταν, επιβαιβεώνει τους φόβους των οικολόγων περί εξαφάνισης του είδους.

Ένας ακόμη λευκός ρινόκερος πέθανε, οδηγώντας το είδος κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την εξαφάνιση. O ρινόκερος Ανγκαλίφου πέθανε σε ηλικία 44 ετών στον ζωολογικό πάρκο του Σαν Ντιέγκο, όπου φιλοξενείται άλλη μια θηλυκή ρινοκερίνα του ίδιου είδους. Οι άλλοι τέσσερις λευκοί ρινόκεροι βρίσκονται σε προστατευόμενη περιοχή στην Κένυα.

Ο θάνατος του λευκού ρινόκερου του βορρά, είδος που διαφέρει γενετικά από τους ρινόκερους του νότου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εξαφάνιση ακόμη ενός είδους από τον πλανήτη.

Το κυνήγι του λευκού ρινόκερου θεωρείται μια από τις επικερδέστερες μορφές κυνηγιού, καθώς το παράνομο εμπόριο των κέρατων του ογκώδους ζώου επιφέρει υψηλά κέρδη, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν, ακόμη, και αυτά της εμπορίας ναρκωτικών.

Οι οικολόγοι υποστηρίζουν ότι, η ζήτηση για την αγορά των κεράτων του λευκού ρινόκερου έχει εκτοξευθεί από την πεποίθηση που επικρατεί στην Ανατολική Ασία ότι αυτά μπορούν να γιατρέψουν μια σειρά ασθενειών. Μάλιστα για τον εντοπισμό τους, οργανωμένες κυνηγετικές ομάδες χρησιμοποιούσαν στρατιωτικά ελικόπτερα που διευκόλυναν το κυνήγι.

Πηγή: CNN

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα