Κρήτη: Ψαράς έπιασε λαγοκέφαλο 10 κιλών στη Βιάννο

Στέλιος Μανετάκης
Στέλιος Μανετάκης VIANNITIKA.GR

Για τον ψαρά που τον έπιασε, το θέαμα δεν ήταν πρωτόγνωρο αφού στο παρελθόν είχε βγάλει λαγοκέφαλο με διπλάσιο βάρος.

Οι λαγοκέφαλοι όχι απλά εδραιώνουν την παρουσία τους στις θάλασσες μας και αυξάνουν τον πληθυσμό τους, αλλά απ'ότι φαίνεται... κυκλοφορούν και σε μεγέθη που δεν έχουμε φανταστεί.

Αυτό αποδεικνύει η "ψαριά" του κατοίκου της περιοχής της Δερμάτου Βιάννου, Στέλιου Μανετάκη, ο οποίος στην παραλία του Σκούρου έβγαλε έναν τεράστιο λαγοκέφαλο βάρους 10 κιλών.

Όπως υποστηρίζουν ψαροντουφεκάδες της περιοχής, έχουν δει αρκετές φορές αντίστοιχου μεγέθους λαγοκεφάλους, ενώ για τον ίδιο το θέαμα δεν είναι πρωτόγνωρο, αφού όπως μας είπε, έχει βγάλει στο παρελθόν ψάρι αυτού του είδους με διπλάσιο βάρος!

Πιθανότατα πρόκειται για τον μεγαλύτερο λαγοκέφαλο που έχει δει το φως της δημοσιότητας, ενώ τα παράπονα για τη συνεχή αύξηση του πληθυσμού του "εισβολέα" από τον Ινδικό Ωκεανό, όλο και πληθαίνουν, καθώς έχει διαταράξει σε ανησυχητικό βαθμό τις ισορροπίες στη θαλάσσια πανίδα.

Ο ίδιος ο κ. Μανετάκης, μας ανέφερε: "Τα ψάρια αυτά έχουν αλλάξει τη ζωή στο βυθό όπως την είχαμε μάθει από παιδιά. Πέρα από το ότι αυξάνονται επικίνδυνα, μας δημιουργούν κι άλλου είδους προβλήματα αφού μας σκίζουν συνεχώς τα δίχτυα. Πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια οριστική λύση, πριν να είναι αργά..."

Πηγή: 

Viannitika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καθάριζε ψάρι και βρήκε μέσα του δεκάδες λαγοκέφαλους

"Εισβολή" ξενικών ψαριών από την Ερυθρά Θάλασσα στην Ελλάδα - Οδηγίες προς τους πολίτες

Λαγοκέφαλοι εντοπίστηκαν και στον Παγασητικό

Λαγοκέφαλος: Πότε γίνεται επιθετικός, ποια είναι τα τρία είδη και τι ισχύει με την κατανάλωσή του

Λαγοκέφαλοι: Σε συναγερμό οι Αρχές - Γέμισαν οι ελληνικές θάλασσες με το τοξικό ψάρι

SHARE: