Ώρα της Γης: Η Αθήνα έσβησε τα φώτα – Σκοτείνιασαν μνημεία σε 190 χώρες

Ώρα της Γης: Η Αθήνα έσβησε τα φώτα – Σκοτείνιασαν μνημεία σε 190 χώρες
Η Ακρόπολη στο σκοτάδι Eurokinissi

Η Ελλάδα συμμετείχε στην πρωτοβουλία "Ώρα της Γης 2023" που έχει καθιερώσει το WWF. Για μία ώρα ο ιερός βράχος της Ακρόπολης βυθίστηκε στο σκοτάδι. Εντυπωσιακές εικόνες ανά τον κόσμο.

Στο σκοτάδι “βυθίστηκαν” τουλάχιστον 190 χώρες, στο πλαίσιο της καθιερωμένης πλέον εκστρατείας της WWF για την κλιματική αλλαγή, την “Ώρα της Γης”.

Για 60 λεπτά αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη έμειναν στο σκοτάδι στρέφοντας συμβολικά τους προβολείς στον διπλό κίνδυνο της φθοράς της φύσης και της κλιματικής αλλαγής.

Στην Αθήνα, ο βράχος της Ακρόπολης έμεινε στο απόλυτο σκοτάδι για μια ώρα.

Η Ακρόπολη στο σκοτάδι Eurokinissi

Οι εικόνες από το σημείο είναι εντυπωσιακές, καθώς στο άκρο της πόλης επικρατούσε σκοτάδι, ενώ το φόντο ήταν άκρως φωτεινό.

Η Ακρόπολη στο σκοτάδι Eurokinissi

Την ίδια ώρα, η Βουλή των Ελλήνων συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στην “Ώρα της Γης”, στέλνοντας έτσι το δικό της συμβολικό μήνυμα στην πρωτοβουλία για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα φώτα του Μεγάρου της Βουλής έσβησαν για μία ώρα, ως μια συμβολική πράξη που υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για ανάληψη δράσεων απέναντι στην Κλιματική Αλλαγή και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Στο Παρίσι, ο εμβληματικός Πύργος του Άιφελ “βυθίστηκε” κι εκείνος στο σκοτάδι, με τη Γαλλία να είναι μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στην εκστρατεία.

Εντυπωσιακές είναι και οι εικόνες που έρχονται από τις Βρυξέλλες, με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να σβήνει τα φώτα του ανά όροφο.

Η φετινή “Ώρα της Γης” έρχεται αμέσως μετά την ιστορική συμφωνία της 15ης Διάσκεψης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα (COP15), που επετεύχθη στο Μόντρεαλ του Καναδά τον Δεκέμβριο του 2022, για ένα νέο παγκόσμιο πλαίσιο για τη βιοποικιλότητα έως το 2030.

Επομένως, τα επόμενα επτά χρόνια είναι κρίσιμα, για να διασφαλίσουμε ότι στο τέλος της τρέχουσας δεκαετίας θα μπορούμε να μιλάμε για έναν βιώσιμο πλανήτη, όπου έχει επιτευχθεί η αναστροφή της απώλειας της βιοποικιλότητας και η αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα