Θερμοκρασία: Με θετικό πρόσημο φεύγει ο Φεβρουάριος – Πώς θα είναι στο ξεκίνημα ο Μάρτης

Θερμοκρασία: Με θετικό πρόσημο φεύγει ο Φεβρουάριος – Πώς θα είναι στο ξεκίνημα ο Μάρτης
Ανοιξιάτικος καιρός (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Ο Φεβρουάριος φεύγει με υψηλές θερμοκρασίες, με τον Μάρτιο ωστόσο να τον διαδέχεται φέρνοντας χαμηλές θερμοκρασίες.

Με αίθριο καιρό υψηλές θερμοκρασίες θα φύγει ο Φεβρουάριος από την χώρα μας αλλά και από όλες σχεδόν τις Ευρωπαϊκές χώρες και με θερμοκρασίες ακόμη και κατά 6 βαθμούς πάνω από την Μέση Κλιματική τιμή ειδικά στη Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες όπως απεικονίζεται στην εισαγωγική εικόνα του άρθρου.

Με υψηλές θερμοκρασίες φεύγει ο Φεβρουάριος, ωστόσο αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας από αρχές Μαρτίου

Τα πράγματα, όμως, δείχνουν να αλλάζουν για το ξεκίνημα του φετινού Μάρτη, ο οποίος καλείται για άλλη μια φορά να αποδείξει τους χαρακτηρισμούς που του αποδίδει η λαϊκή σοφία με τις παροιμίες.


Από τα δεδομένα του αξιόπιστου Ευρωπαικού Κέντρου ECMWF, όλα τα στοιχεία συνηγορούν για πτώση της θερμοκρασίας σε όλα τα ανατολικά τμήματα της Ευρώπης που θα οδηγήσουν τον υδράργυρο σε τιμές κατά 1 με 2 βαθμούς κάτω από τα κανονικά στην Ανατολική και τη Νότια Ελλάδα, απόκλιση όχι όμως σημαντική.


Η μεταβολή στο θερμοκρασιακό προφίλ της ατμόσφαιρας στη στάθμη των 850 hPa που σας παρουσιάζουμε πολύ συχνά , δείχνει οτι ειδικότερα για την Αθήνα η αλλαγή θα γίνει εμφανής στο ξεκίνημα του Μάρτη. οταν η επιχειρησιακή εκτίμηση της θερμοκρασίας βρεθεί κάτω από την μέση κλιματική τιμή. Η μεταβολή αυτή της θερμοκρασίας θα κρατήσει ένα πενθήμερο και μετά υπάρχει μια γενική τάση να επανέλθει σε κανονικές τιμές. Δεν επεκτεινόμαστε όμως περαιτέρω διότι οι αποκλίσεις είναι μεγάλες και αυτό διακρίνεται ξεκάθαρα στο μετεώγραμμα. Καλύτερη εικόνα μπορείτε να πάρετε παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο που διακρίνεται αυτή η μεταβολή του καιρού/

Αυτή η μεταβολή όπως είναι φυσικό θα συνοδευτεί και από φαινόμενα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ δεν θα λείψουν και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά . Αυτό άλλωστε επισημαίνει και η ΕΜΥ στην πρόγνωση πολλών ημερών όπως χαρακτηριστικά αναφέρει για την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα : ” Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και την Κυριακή τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία στην κεντρική και τη βόρεια χώρα θα είναι αισθητή.”

Τις επόμενες ημέρες θα επανέλθουμε με περισσότερα δεδομένα και υπεύθυνες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα