Θεσσαλονίκη: Ο Θερμαϊκός έγινε ξανά καφέ

Θεσσαλονίκη: Ο Θερμαϊκός έγινε ξανά καφέ

Το φαινόμενο της "Ερυθράς Παλίρροιας" εντοπίστηκε μεταξύ των οδών Ίωνος Δραγούμη και Ελευθερίου Βενιζέλου, με το θέαμα να είναι αποκρουστικό και ενοχλητικό.

Κακή είναι η εικόνα του Θερμαϊκού, στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης,από χθες το μεσημέρι , καθώς για μια ακόμα φορά έκανε την εμφάνιση του το φαινόμενο της «ερυθράς παλίρροιας».

Το φαινόμενο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των οδών Ίωνος Δραγούμη και Ελευθερίου Βενιζέλου, με το θέαμα να είναι αποκρουστικό και ενοχλητικό για τους περαστικούς.

«Σήμερα η ερυθρά παλίρροια οφείλεται στα γνώριμα (από τα τελευταία χρόνια) στον όρμο ετερότροφα δινομαστιγωτα (πρωτόζωα) Noctiluca και Spatulodinium» επεσήμανε η Μαρία Μουστάκα, καθηγήτρια στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ.

ADVERTISING
Θεσσαλονίκη: Ο Θερμαϊκός έγινε ξανά καφέ

«Με εύτροφη λίμνη μοιάζει ο Όρμος Θεσσαλονίκης, από την Αρετσού μέχρι και το λιμάνι της πόλης, λόγω της νέας άνθισης φυτοπλαγκτού» σημείωσε η κ. Μουστάκα, λόγω της εμφάνισης αφρών καφέ χρώματος που εμφανίστηκαν πριν από 15 ημέρες στη Νέα Παραλία.

Οι δειγματοληψίες του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποκάλυψαν την κακή κατάσταση της ποιότητας του νερού στον Όρμο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: 

Voria.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη
SHARE:

24Media Network