Ξεπέρασε τα όρια το όζον στην Αθήνα

Ο ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΥΚΑΒΗΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11: 30 ΤΟ ΠΡΩΪ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)
Ο ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΥΚΑΒΗΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11: 30 ΤΟ ΠΡΩΪ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI) EUROKINISSI

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα παρατηρείται υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον σε περιοχές της Αθήνας. Πώς μπορούν να προφυλαχθούν μικροί και μεγάλοι

Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον παρατηρείται το Σάββατο, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τους αρμόδιους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να συνιστούν προσοχή στους πολίτες.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, μέχρι τις 17:00 του Σαββάτου, υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον (180 μg/m3), σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: Στα Λιόσια με 184 μg/m3, στο Περιστέρι, επίσης με 184 μg/m3 και στην Λυκόβρυση με 199 μg/m3. Μείωση των τιμών του όζοντος αναμένεται από αργά το απόγευμα.

Το υπουργείο Υγείας παρέχει τις εξής οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

"Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα".

SHARE:

24Media Network