Πιέσεις στο ΣΔΟΕ για το πόρισμα των συγγενών Παπακωνσταντίνου

Πιέσεις στο ΣΔΟΕ για το πόρισμα των συγγενών Παπακωνσταντίνου
ΒΟΥΛΗ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Να ασκηθεί πίεση στο ΣΔΟΕ να καταθέσει, σύντομα, πόρισμα για τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου, συμφώνησαν στη Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής

Οι αργοί ρυθμοί με τους οποίους, όπως συμφώνησαν, προχωρεί το ΣΔΟΕ τους ελέγχους των λογαριασμών της ”λίστας Λαγκάρντ”, απασχόλησε τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Ομόθυμα, η Διάσκεψη των Προέδρων συμφώνησε ότι, τη Δευτέρα, που τυπικά λήγει η προθεσμία των εργασιών της Προκαταρκτικής Επιτροπής η οποία διερευνά τη σχετική υπόθεση, η Ολομέλεια πρέπει να εγκρίνει μια νέα μικρή παράταση έως τις 25 Απριλίου.

Παράλληλα, όλα τα μέλη της Διάσκεψης συμφώνησαν ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση στο ΣΔΟΕ, ώστε να ολοκληρώσει γρήγορα τους ελέγχους που αφορούν τους συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο να ανασταλούν οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής έως τις 10 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία ενημέρωσε ότι μπορεί να παραδώσει το πόρισμά του για τους λογαριασμούς αυτούς .

Ο πρόεδρος της Προκαταρκτικής Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενημέρωσε στη Διάσκεψη ότι, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και ενέργειες που έχουν καταβληθεί ώστε να σταλούν όσο γίνεται πιο γρήγορα τα συμπεράσματα του ΣΔΟΕ από τους ελέγχους της ”λίστας Λαγκάρντ”, η απάντηση που πήρε είναι ότι, αν θέλουν ένα ουσιαστικό και όχι τυπικό πόρισμα, θα υπάρξει καθυστέρηση.

Την Τρίτη, πάντως, έχει κληθεί στην Προανακριτική να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις το στέλεχος του ΣΔΟΕ Γιώργος Καρασμάνης, που επεξεργάζεται τη ”λίστα Λαγκάρντ”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα