Ποινικές διώξεις για τα επεισόδια

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ  (EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) EUROKINISSI

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 39 πολιτών για τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής. Διαβάστε γιατί κατηγορούνται

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησαν οι εισαγγελικές αρχές εις βάρος 39 πολιτών για τα επεισόδια αλλά και τις λεηλασίες στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Πιο συγκεκριμένα ασκήθηκαν σε τέσσερις συλληφθέντες, δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου για δράστες με καλυμμένα πρόσωπα, έκρηξης, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών βομβών και αντίστασης.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή, καθώς η δίωξη περιλαμβάνει κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες κατηγορούνται για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, κλοπή, απείθεια και παράνομη οπλοφορία.

Η υπόθεση θα κριθεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Και σύσταση επιτροπών για τα επεισόδια

Τη σύσταση δύο επιτροπών για τα επεισόδια της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργικό συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η πρώτη επιτροπή υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο θα συνεδριάσει το πρωί της Τετάρτης και το πόρισμά της θα συζητηθεί, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη συνεδρίαση της δεύτερης επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, το απόγευμα της ίδιας μέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαθητές, δικηγόροι και σκηνοθέτες στους συλληφθέντες της Κυριακής

"Έκαψαν" 70 εκατομμύρια από τη διαπραγμάτευση

ΕΛΑΣ: "Οι κουκουλοφόροι ήθελαν ανθρώπινα θύματα"

SHARE:

24Media Network