25η Μαρτίου: Στο Προεδρικό Μέγαρο ξεναγήθηκε ο πρίγκιπας Κάρολος

Συνάντηση της Αικ. Σακελλαροπούλου με τον πρίγκιπα Κάρολο
Συνάντηση της Αικ. Σακελλαροπούλου με τον πρίγκιπα Κάρολο EUROKINISSI

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρίγκιπας Κάρολος. Ακολούθησε επιθεώρηση της προεδρικής φρουράς.

Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου πρίγκιπα Κάρολο, επισκέφθηκαν την προεδρική φρουρά όπου έγινε επιθεώρηση και ξενάγηση σε έκθεση για την ιστορία της προεδρικής φρουράς.

Συνάντηση της Αικ. Σακελλαροπούλου με τον πρίγκιπα Κάρολο
Συνάντηση της Αικ. Σακελλαροπούλου με τον πρίγκιπα Κάρολο EUROKINISSI
Συνάντηση της Αικ. Σακελλαροπούλου με τον πρίγκιπα Κάρολο
Συνάντηση της Αικ. Σακελλαροπούλου με τον πρίγκιπα Κάρολο EUROKINISSI

Την Τετάρτη, ο πρίγκιπας Κάρολος κατά την ολιγόλεπτη ομιλία του στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ευχαρίστησε αρχικά για την πρόσκληση "σε αυτόν τον υπέροχο εθνικό εορτασμό".

"Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για τη σύζυγό μου και μένα το γεγονός ότι επιστρέφουμε στην Ελλάδα, που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι η πατρίδα του παππού μου και ο τόπος γέννησης του πατέρα μου, πριν από σχεδόν εκατό χρόνια, στην εκατονταετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης" είπε χαρακτηριστικά για να σταθεί στην ελληνική καταγωγή του και συγκεκριμένα, στη γιαγιά του.

"Αργότερα, στην Αθήνα, η αγαπητή γιαγιά μου, πριγκίπισσα Αλίκη, κατά τη διάρκεια των σκοτεινών χρόνων της ναζιστικής κατοχής, έσωσε μια οικογένεια Εβραίων - μια πράξη για την οποία της απονεμήθηκε ο τίτλος "Δικαία των Εθνών" από το Ισραήλ", είπε στη συνέχεια.

"Νιώθω μια βαθιά σύνδεση με την Ελλάδα. Τα τοπία της, την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Σε αυτό δεν είμαι μόνος. Ένα κομμάτι της ουσίας της Ελλάδας βρίσκεται μέσα σε όλους μας" υπογράμμισε ο πρίγκιπας Κάρολος.

"Ως πηγή του δυτικού πολιτισμού, το πνεύμα της Ελλάδας διαπερνά τις κοινωνίες και τις δημοκρατίες μας. Χωρίς την Ελλάδα οι νόμοι μας, η τέχνη μας, ο τρόπος ζωής μας, δεν θα είχαν ακμάσει", πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε δε και στο τον χάρτη αειφορίας "Terra Carta" που θα υπογράψει με τον Κώστα Μπακογιάννη.

"Σήμερα, όπως και το 1821, η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στους φίλους της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δεσμοί μας είναι ισχυροί" υπογράμμισε.

Στο τέλος της ομιλίας του, είπε στα ελληνικά: "Χαίρε ω χαίρε ελευθερία. Ζήτω η Ελλάς".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: 25η Μαρτίου 1821, Εορτασμοί 25ης Μαρτίου, Παρέλαση 25ης Μαρτίου, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Πρίγκιπας Κάρολος
SHARE:

24Media Network