Αχτσιόγλου: “Η ανακοίνωση Σταϊκούρα επιβεβαιώνει ότι η ΝΔ δεν θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία”

Αχτσιόγλου: “Η ανακοίνωση Σταϊκούρα επιβεβαιώνει ότι η ΝΔ δεν θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία”
Έφη Αχτσιόγλου Eurokinissi

"Αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ τι πρόκειται να συμβεί στην ελληνική κοινωνία" τόνισε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για το τι συμβαίνει και τι πρόκειται να συμβεί στην ελληνική κοινωνία», αναφέρει σε δήλωσή της με την οποία σχολιάζει τις εξελίξεις στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζει: «Είναι προφανές ότι πρέπει να μπει μία σειρά στη σκέψη του κ. Σταϊκούρα και ο ίδιος να βρει το θάρρος να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Θα συμβάλλουμε, όσο μπορούμε, σε αυτό:

  • Η ΝΔ με τον πτωχευτικό της νόμο κατάργησε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας, ακόμα και των πιο ευάλωτων δανειοληπτών.
  • H ΝΔ συνέδεσε τον “Ηρακλή”, με τον οποίο γίνονται οι μεταβιβάσεις των δανείων από τράπεζες σε funds, με τον νόμο 3156/2003 περί τιτλοποιήσεων, που προβλέπει ότι τα funds δεν φορολογούνται και δεν υποχρεώνονται σε καμία πρόταση ρύθμισης στους δανειολήπτες.
  • Επί αυτού του πλαισίου που δημιούργησε η ΝΔ με τη σύνδεση “Ηρακλή” – νόμου 3156/2003, έκρινε χθες ο ‘Αρειος Πάγος.
  • Η σύνδεση του “Ηρακλή” με τον νόμο του 2003, όχι μόνο οδηγεί σε γενικευμένους πλειστηριασμούς, και πρώτης κατοικίας, αλλά στερεί περί τα 50 δισ. φορολογικά έσοδα από το ελληνικό Δημόσιο.
  • Ο ν. 4354/2015 για πωλήσεις δανείων που επικαλείται ο κ. Σταϊκούρας σε μια απρόσφορη απόπειρα αντιπερισπασμού,
  • α) δεν αφορά πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, καθώς καθ’ όλη τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της,
  • β) προβλέπει φορολόγηση των ενεργειών των funds και υποχρέωσή τους για πρόταση ρύθμισης προς τους οφειλέτες.

Κλείνοντας η κα Αχτσιόγλου αναφέρει: «Το κρισιμότερο: η δήλωση του κ. Σταϊκούρα επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αναλάβει καμία πρωτοβουλία για την προστασία της πρώτης κατοικίας των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων από τους πλειστηριασμούς».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα