Αδιανόητο: Διόρισαν την Ζαρούλια μετακλητή στην Βουλή

Αδιανόητο: Διόρισαν την Ζαρούλια μετακλητή στην Βουλή
Ζαρούλια και Μιχαλολιάκος την εποχή που οι ναζί ήταν ακόμα στη Βουλή Eurokinissi

Μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή διορίστηκε η Ελένη Ζαρούλια. Ο διορισμός δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ υπογραμμένο απο τον πρόεδρο της Βουλής. Επρόκειτο για αίτημα του Μιχαλολιάκου, που ικανοποιήθηκε λίγες μέρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.

Μια αδιανόητη απόφαση τόσο για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, όσο και για την τρέχουσα πολιτική συγκυρία υπέγραψε ο Προεδρος της Βουλής, Απόστολος Τασούλας: Με αυτή διορίζεται μετακλητή υπάλληλος στην Βουλή, η Ελένη Ζαρούλια. Πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Μια απόφαση που λαμβάνεται μερικές μόλις ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη εφημερίδα της Κυβέρνησης, όπου περιλαμβάνεται ο διορισμός η απόφαση της Βουλής των Ελλήνων ο διορισμός της συζύγου του Νικου Μιχαλολιάκου πραγματοποιείται με βάση τον κανονισμό της Βουλής που σε δύο άρθρα του προβλέπει ότι υφίσταται η δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών ομάδων να ορίζουν μετακλητούς στην Βουλή των Ελλήνων.

Όπως φέρεται να διευκρίνισε ο γ.γ της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης, “με βάση τον Κανονισμό της Βουλής τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου. Ο πρόεδρος της ΧΑ ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε, και ζήτησε τον διορισμό της Κας Ζαρούλια”.

Εξέλιξη που σαφώς δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά, αφού φέρεται να γίνεται παραδοχή ότι ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια έγινε με αίτημα του Νικου Μιχαλολιάκου προκειμένου να αντικατασταθεί άλλος μετακλητός. Δηλαδή η κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα του υπόδικου αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας χαρακτηρισε την κίνηση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλα ώς “απόλυτο δικαίωμα του Νίκου Μιχαλολιάκου” μή δίνοντας καμία πολιτική διάσταση στην υπόθεση.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το τηλεφώνημα του Νίκου Μιχαλολιάκου στον πρόεδρο της Βουλής έγινε πριν 10 ημέρες και διατυπώθηεκ το σχετικό αίτημα. Όπως προκύπτει από τους χρόνους που προβλέπονται το αίτημα του υπόδικου αρχηγού της Χρυσής Αυγής ικανοποιήθηκε τάχιστα, ώς θεσμικό ζήτημα.

Το ΦΕΚ του διορισμού

https://www.news247.gr/download/8886//621000/zaroulia.pdf

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Για την πρωτοφανή αυτή απόφαση ανακοίνωση έχει ήδη εκδόσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί αναφέρει: “Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια”.

Άμεση ανάκληση της απόφασης ζητά με ανακοίνωση του το ΚΚΕ Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει:

“Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, η απόφαση του Προέδρου της Βουλής να διορίσει, ως μετακλητή υπάλληλο της Βουλής, την πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάλιστα υπόδικη Ελ. Ζαρούλια, προκαλεί την οργή κάθε λαϊκού ανθρώπου, νέου και νέας, κάθε δημοκράτη και πάνω απ’ όλα των θυμάτων της ναζιστικής βίας.Κανένας κανονισμός της Βουλής και καμιά διαδικασία δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, που πρέπει εδώ και τώρα να ανακληθούν, μαζί με την κατάργηση του επίμαχου άρθρου του κανονισμού της Βουλής.”

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέρα 25 σημειώνει:

“Λίγες μόλις ημέρες πριν από την έκδοση της απόφασης για την Χρυσή Αυγή ο Πρόεδρος της Βουλής αποδέχεται τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του επικεφαλής της ναζιστικής συμμορίας, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής στον Νίκο Μιχαλολιάκο. Η απόφαση αυτή του κ. Τασούλα είναι αδιανόητη και εξοργιστική για κάθε πολίτη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτή λαμβάνεται σε μια τέτοια συγκυρία”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα