Άδωνις Γεωργιάδης: Δωρεάν rapid test σημαίνουν χρεοκοπία και μνημόνια

Άδωνις Γεωργιάδης: Δωρεάν rapid test σημαίνουν χρεοκοπία και μνημόνια
Ο Άδωνις Γεωργιάδης eurokinissi

Για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης λόγω μετάλλαξης Όμικρον μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. "Χρεοκοπία και μνημόνια" θα φέρουν τα δωρεάν rapid test σύμφωνα με τον υπουργό.

Για τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα προκειμένου να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του κορονοϊού μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ αναφέρθηκε και στις φήμες που θέλουν το lockdown μετά τις γιορτές.

Αυτό που όμως προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, ήταν η αντίδραση του σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη δωρεάν διάθεση rapid test, χαρακτηρίζοντας «γκρίνια» ένα τέτοιο αίτημα, ενώ υποστήριξε σε υψηλούς τόνους ότι μια τέτοια ενέργεια θα σήμαινε «χρεοκοπία και μνημόνια».

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Γεωργιάδης είπε πως με τη μετάλλαξη Όμικρον ελάχιστοι μπαίνουν στις ΜΕΘ. «Και 50.000 κρούσματα να έχουμε την ημέρα, δεν χρειάζεται πανικός» είπε σχετικά.

Σχετικά με τα νέα μέτρα σημείωσε: «Ανακοινώθηκαν χθες τα μέτρα για αυτές τις ημέρες. Την άλλη εβδομάδα θα συνέλθει εκ νέου η Επιτροπή για να δούμε εάν υπάρχει κάποια έκρηξη. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για την επόμενη εβδομάδα, πάλι ήπια. Με την αρχή του χρόνου θα έχουμε λίγα παραπάνω μέτρα, όχι lockdown, απλώς και μόνο για να μπει ένα φρένο».

«Η Επιτροπή εισηγείται, η κυβέρνηση αποφασίζει. Να δουλέψουμε καλά στις γιορτές, δεν χρειάζεται πανικός. Η Ελλάδα παραμένει με ανοιχτή οικονομία και αγορά. Με το πέρας των εορτών θα υπάρχει μία μικρή περίοδος για μάζεμα, για να μην ξεφύγει η κατάσταση» υποστήριξε στη συνέχεια.

Απαντώντας σε ερώτημα που δέχθηκε για το κόστος των rapid test και πώς αυτό θα μπορούσε να γίνει πιο φτηνό είπε: «Εάν επιδοτήσουμε rapid test για όλο τον πληθυσμό, ασταμάτητα και για πάντα είναι δισεκατομμύρια. Θα χρεοκοπήσουμε τη χώρα, θα πάμε σε νέα μνημόνια» απάντησε.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως οι τιμές και στα rapid και τα pcr είναι φθηνές, ενώ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους του πάνελ τους είπε «δεν γίνεται συνέχεια να γκρινιάζετε» ενώ συνέχισε πως «πρέπει να ζητάτε λογικά αιτήματα»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα