Αγοραπωλησία μετοχών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη διερευνά η επιτροπή Πόθεν Έσχες

Αγοραπωλησία μετοχών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη διερευνά η επιτροπή Πόθεν Έσχες

Φέρεται να αγόρασε μετοχές Samsung 10.912 δολαρίων το 2013 και να τις πώλησε το 2014. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα» δηλώνει η ΝΔ. Η επιτροπή κάλεσε και τον Στ. Ψυχάρη να δώσει στοιχεία για τα κενά στα Πόθεν Έσχες του

Ζήτημα αγοράς και πώλησης μετοχών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την περίοδο που ήταν βουλευτής προέκυψε στην επιτροπή ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής η οποία αναμένεται να εξετάσει τη νομιμότητα των ενεργειών του προέδρου της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της επιτροπής Πόθεν Έσχες Γιώργος Βαρεμένος πληροφορήθηκε από τις υπηρεσίες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγόρασε στις 15 Μαρτίου του 2013 μετοχές Samsung αξίας 10.912 δολαρίων από διεθνές χρηματιστήριο τις οποίες φέρεται να πώλησε το 2014. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (3213/2003) οι βουλευτές απαγορεύεται να διενεργούν χρηματιστηριακές συναλλαγές. Η επιτροπή αναμένεται να διερευνήσει τη νομιμότητα τόσο των συναλλαγών όσο και το αν όφειλε να δηλώσει την αγοραπωλησία ο κ. Μητσοτάκης στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2013 αλλά αφορά τη χρήση του 2012. Κατά πληροφορίες η υπόθεση των μετοχών του κ. Μητσοτάκη θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής.

ΝΔ: "Έχουν δοθεί ήδη εξηγήσεις"

Από την πλευρά της, όμως, η ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα. «Όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις έχουν δοθεί ήδη στην επιτροπή Πόθεν Έσχες» δήλωσαν κατηγορηματικά συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ.

Ζητούν Παραστατική από τον Ψυχάρη

Εντωμεταξύ, η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής κάλεσε τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη να καταθέσει στοιχεία και παραστατικά για τα κενά που έχουν εντοπιστεί στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες του. Ειδικότερα ο επικεφαλής του ΔΟΛ καλείται να καταθέσει παραστατικά μεταβίβασης μετοχών, τραπεζικών καταθέσεων για σειρά ετών (έχει καταθέσει μόνο για το 2013 και το 2014), στοιχεία εξυπηρέτησης δανείων και άλλα έγγραφα καθώς οι δηλώσεις του φέρεται να παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις αλλά και "ύποπτες" συμπτώσεις ποσών.

Όλο το υπόμνημα

Card

Card

Card

Card

 

Σε ανώτατο δικαστικό το πόρισμα για τον Γ. Σταθάκη

Εντωμεταξύ η επιτροπή Πόθεν Έσχες παρέλαβε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για την περίπτωση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη ο οποίος ελέγχεται για ανακριβείς δηλώσεις τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων. Με απόφαση της επιτροπής Πόθεν Έσχες το πόρισμα των ορκωτών λογιστών δόθηκε σε ανώτατο δικαστικό ο οποίος συνεπικουρούμενος από έναν εισαγγελέα που μετέχει στην επιτροπή θα εξετάσει τα στοιχεία και θα καταθέσει τα συμπεράσματά του.

πηγή φωτογραφίας: sooc

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προβλήματα και στις καταθέσεις του Σταύρου Ψυχάρη αναδεικνύει η έρευνα της Βουλής

SHARE:

24Media Network