Άγρια κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη για τον Αποστολάκη με αναφορές στη Χούντα

Ορκωμοσία του νέου υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη
Ορκωμοσία του νέου υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη EUROKINISSI

«Καμία κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα της διάκρισης της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας όμως ότι σέβεται τον ναύαρχο Β. Αποστολάκη ως στρατιωτικό.

«Κολοσσιαίο ατόπημα» και «μεγάλη προσβολή στο δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων του τόπου» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητώντας με ένταση από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακαλέσει τα όσα είπε για τον νέο υπουργό Εθν. Άμυνας ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη και τις αναφορές του στον υπουργό Εθν. Άμυνας της Χούντας Γρηγόρη Σπαντιδάκη. Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για «ντροπή» και για προσβολή ενός προσώπου που «έχει υπηρετήσει με δημοκρατική ευθύνη την σημαία».

Ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «καμία κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα της διάκρισης της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων». Ο Κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι σέβεται τον ναύαρχο Β. Αποστολάκη ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ και στρατιωτικό τονίζοντας όμως ότι «έκανε λάθος» που αποδέχτηκε την πρόταση του Αλ. Τσίπρα. Ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε όμως ότι ο Αλ. Τσίπρας ήταν αυτός που έκανε την πρόταση, ενώ αναρωτήθηκε πόσο στοίχισε το «σόου» με τις υπερπτήσεις μαχητικών κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εθν. Άμυνας.

ADVERTISING
Άγρια κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη για την υπουργοποίηση Αποστολάκη
Άγρια κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη για την υπουργοποίηση Αποστολάκη EUROKINISSI

«Μήνυμα ισχυρό απέναντι σε όσους απειλούν την ακεραιότητα της χώρας η επιλογή Αποστολάκη»

Ο Αλ. Τσίπρας δέχτηκε την «μερική ανάκληση», όπως χαρακτήρισε την απάντηση του Κ. Μητσοτάκη. Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι «το μήνυμα της επιλογής του Β. Αποστολάκη είναι ένα μήνυμα ισχυρό απέναντι σε όσους απειλούν την ακεραιότητα της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης είχε νωρίτερα τονίσει ότι «ποτέ καμία κυβέρνηση στην Μεταπολίτευση δεν επέλεξε ως πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος εν ενεργεία αξιωματικό» υπογραμμίζοντας ότι «ο τελευταίος που υπουργοποιήθηκε φορώντας στολή» ήταν ο Γρ. Σπαντιδάκης, αρχηγός ΓΕΣ την 21 Απριλίου του 1967. Ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η περίπτωση του ναυάρχου Παναγιώτη Χηνοφώτη ήταν διαφορετική, καθώς πρώτα παραιτήθηκε από το στράτευμα, μετά εξελέγη βουλευτής και στην συνέχεια ανέλαβε υπουργός και μάλιστα όχι στο υπουργείο Εθν. Άμυνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ψήφος εμπιστοσύνης, Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Πολιτικοί γυρολόγοι της κεντροαριστεράς σε φαρσοκωμωδία συναλλαγής

Τσίπρας: Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια

Η οργή του Τσίπρα για τις απειλές: Τώρα θα τα ακούσετε, καθίστε κάτω

Τσίπρας: Ζητώ ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια

SHARE:

24Media Network