Αιχμές Παπαδημούλη: “Για να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, πρέπει να σταματήσουν τα αυτογκόλ”

Αιχμές Παπαδημούλη: “Για να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, πρέπει να σταματήσουν τα αυτογκόλ”
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Αιχμηρή ανάρτηση από τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λίγες ώρες μετά την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης Τσίπρα στη ΔΕΘ, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης, προέβη σε μια ιδιαιτέρως “αιχμηρή” ανάρτηση με την οποία σχολιάζει, δίχως να κατονομάζει, την κριτική που ασκήθηκε για το “μπρα ντε φερ” Τσίπρα Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε την κριτική του έτερου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος με άρθρο του ανέφερε πως οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι αναδείχθηκαν “ισόπαλοι”.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης, “ο Α. Τσίπρας παρουσίασε με επιτυχία τους συλλογικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ. Για να τους πετύχουμε, χρειαζόμαστε και μπορούμε την Νίκη στις εκλογές! Όχι ισοπαλία. Όλοι και όλες μαζί. Με πρόγραμμα, συλλογική προσπάθεια, πειστικότητα και συνοχή. Και φυσικά Όχι αυτογκόλ!”.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη

“Παρά τις προσδοκίες του, ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει οι πυρκαγιές και το φιάσκο του ανασχηματισμού. Ούτε ο Α. Τσίπρας μπορεί να θεωρήσει τη ΔΕΘ ως αφετηρία μιας νέας αρχής, όπως είχε προαναγγελθεί. Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θίγουν καίρια θέματα σε μια σειρά από τομείς, αλλά έμοιαζαν αποσπασματικά και δεν έγιναν αντιληπτά ως ένα συνολικό σχέδιο και μια πειστική πρόταση αλλαγής” έγραψε στο εν λόγω άρθρο ο ευρωβουλευτής, Στέλιος Κούλογλου, μεταξύ άλλων, κάνοντας λόγο για έλλειψη κοστολογημένων προτάσεων. “Με το προηγούμενο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης το 2014, τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν το Σάββατο θα έπρεπε απαραίτητα να συνοδεύονται από εμπεριστατωμένη οικονομική τεκμηρίωση”, έγραφε χαρακτηριστικά.

“Η συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες αλλά δεν έβγαλε καμία είδηση. Θα ήταν διαφορετικά αν, παραδείγματος χάριν, στην ερώτηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, σε περίπτωση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, άφηνε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο: σε αυτή την περίπτωση η στρατηγική για την “προοδευτική διακυβέρνηση” θα ερχόταν στο προσκήνιο των συζητήσεων και της επικαιρότητας”, σημείωνε σε άλλο σημείο ο κ. Κούλογλου, στο άρθρο του με τίτλο “ΔΕΘ: Ισοπαλία μετά από έναν ανιαρό αγώνα”.

Μάλιστα, αντίδραση υπήρξε και από τον Παύλο Πολάκη, με προσωπική αναφορά στον κ. Κούλογλου. “Αν εσυ είδες “ισοπαλία” στη ΔΕΘ, μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά”, σχολίασε από τη δική του μεριά ο βουλευτής Χανίων, μέσω facebook, για τον οποίο θυμίζουμε πως υπήρχε εσωτερική αναταραχή, λόγω εμβολίων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα