Νίμιτς για Σκοπιανό: Ονομασία στη σφαίρα του ρεαλισμού

Νίμιτς για Σκοπιανό: Ονομασία στη σφαίρα του ρεαλισμού
TWITTER

"Δεν είναι ρεαλιστικό η FYROM να μην έχει τον όρο Μακεδονία με κάποια μορφή στην ονομασία της. Δεν είναι ρεαλιστικό να το αποδεχθεί ο λαός αυτής της χώρας", εκτίμησε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ μετά τη συνάντηση με Βασιλάκη- Ναουμόφσκι και δήλωσε αισιόδοξος για λύση.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στη Νέα Υόρκη του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Όπως ανέφερε ο Μ.Νίμιτς παρουσίασε τις προτάσεις του και στις δύο πλευρές για να τις μεταφέρουν στις κυβερνήσεις τους και να τις μελετήσουν, με την ελπίδα να βρεθεί μια λύση. «Είμαι πολύ αισιόδοξος για το γεγονός ότι η διαδικασία πηγαίνει προς μια θετική κατεύθυνση» ανέφερε.

ADVERTISING

"Οταν γίνονται συνομιλίες για ένα ζήτημα, μία διαφορά, για 25 χρόνια, είναι σχεδόν απίθανο να καταλήξουμε σε κάτι εντελώς νέο", είπε ο κ.Νιμιτς, ο οποιος απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες για τις προτάσεις, αλλά αφησε έτσι να εννοηθεί ότι κάποιες τουλάχιστον από αυτές βρίσκονται κοντά σε προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι κατά το παρελθόν.

Εκτίμησε πάντως ότι: "Η κατάσταση στην περιοχή είναι σχετικά διαφορετική, οι συμμετέχοντες είναι διαφορετικοί, έτσι θεωρώ ότι υπάρχει μία καλή ομάδα ιδεών, για ένα συμβιβασμό ανεκτό από τις δύο πλευρές και μία αξιοπρέπή και ικανοποιητική λύση" και πως: "Οι επόμενοι δύο μήνες είναι μία καλή περίοδος για να γίνει πρόοδος στο ζήτημα."

Ο κ.Νίμιτς πάντως υποστήριξε: "Πιστεύω ότι δεν είναι ρεαλιστικό η FYROM να μην έχει τον όρο Μακεδονία με κάποια μορφή στην ονομασία της. Δεν είναι ρεαλιστικό να το αποδεχθεί ο λαός αυτής της χώρας, για αυτό δεν προτείνω ονομασίες που δεν ανήκουν στη σφαίρα του ρεαλισμού."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νίμιτς για Σκοπιανό: Θετική η δυναμική των συνομιλιών

Δυναμιτίζει το κλίμα ο Ντιμιτρόφ: Ζητά 'εθνική ταυτότητα', δημοψήφισμα και χρήση του όρου 'Μακεδονία'

Μήνυμα ΝΑΤΟ στα Σκόπια

SHARE:

24Media Network