Αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια: Διαφωνίες στη ΝΔ. Σύγκρουση Ντόρας- Βορίδη

Αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια: Διαφωνίες στη ΝΔ. Σύγκρουση Ντόρας- Βορίδη
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο Eurokinissi

Η ΝΔ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, αλλά θα καταψηφίσει την επίμαχη διάταξη. Κατά συνείδηση όμως θα αφεθούν να ψηφίσουν οι βουλευτές, εάν γίνει ονομαστική. Απαράδεκτο ένα φιλελεύθερο κόμμα να μην ψηφίσει τη διάταξη, είπε η Μπακογιάννη. Κάθετα αντίθετοι Βορίδης- Τσιάρας

Με γραμμή «ναι» στο νομοσχέδιο όχι στο επίμαχο άρθρο για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια θα πάει η ΝΔ με την υποσημείωση όμως πως αν τεθεί ζήτημα ονομαστικής ψηφοφορίας στη βουλή τότε δεν θα υπάρξει θέμα κομματικής πειθαρχίας και οι βουλευτές θα εκφραστούν κατά συνείδηση. Μάλιστα στην συνεδρίαση του συντονιστικού των τομεαρχών έγινε έντονη συζήτηση με την Ντόρα Μπακογιάννη να επιτίθεται σε όσους θέλουν την καταψήφιση του επίμαχου άρθρου και το Μάκη Βορίδη με τον Κώστα Τσιάρα να ζητούν την συνολική απόρριψη του νομοσχεδίου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες κατά την εισήγησή της η αρμόδια τομεάρχης Νίκη Κεραμέως παρουσιάζοντας τις προβλέψεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας δεν πήρε θέση και παρέπεμψε στην επιφύλαξη που εξέφρασε στην επιτροπή της βουλής η εισηγήτρια της ΝΔ Κατερίνα Μάρκου. Κατά τις ίδιες πηγές η άποψη που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η ΝΔ να ψηφίσει ναι επί της αρχής στο νομοσχέδιο και να καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο 8,

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν υπέρμαχος της υπερψήφισης της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια και έθεσε έναν ευρύτερο προβληματισμό για το κατά πόσο η άρνηση στο θέμα αυτό λύνει το πρόβλημα καθώς θα μπορούσε ένας ομοφυλόφιλος να γίνει ατομικά ανάδοχος και να ζει ως ζευγάρι με το σύντροφό του. Μάλιστα χαρακτήρισε “θλιβερό ένα φιλελευθέρο κόμμα να μην ψηφίσει το άρθρο 8” προσθέοντας ότι “θλιβερή ήταν η εικόνα της ΝΔ στο σύμφωνο συμβίωσης”.

Αυτές οι αναφορές μάλιστα της κας Μπακογιάννη προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από άλλους τομεάρχες που ζήτησαν το λόγο από την κα Μπακογιάννη.

Άποψη για συνολική καταψήφιση του νομοσχεδίου και του επίμαχου άρθρου 8 εξέφρασαν ο Μάκης Βορίδης και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστας Τσιάρας υποστηρίζοντας ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο και ειδικότερα με το άρθρο 8 η κα Φωτίου θέλει να δώσει συγκεκριμένο ιδεολογικό μήνυμα στην κοινωνία και να απευθυνθεί στο ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές της ΝΔ εξηγούσαν ότι «η ΝΔ θα ψηφίσει «ΝΑΙ» επί της αρχής του ν/σ καθώς όλο το πνεύμα, αλλά και η ουσία του αποτελούν πλήρη υιοθέτηση των προτάσεων που έχει καταθέσει δημοσίως η ΝΔ ήδη από το 2016» υπό την έννοια ότι διευκολύνονται οι διαδικασίες για την υιοθέτηση από ετερόφυλα ζευγάρια. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η ΝΔ «θα καταψηφίσει το άρθρο 8 που αφορά την δυνατότητα αναδοχής και από ομόφυλα ζευγάρια, καθώς θεωρεί ότι θα αποβεί σε βάρος των παιδιών λόγω του παράγωγου στίγματος (bullying)» και «αντιπροτείνει δε στην κυβέρνηση είτε να αποσύρει το άρθρο προκειμένου ο νόμος να ψηφισθεί με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία, είτε να περιορίσει τη δυνατότητα αναδοχής μόνον στα ετερόφυλα ζευγάρια, -νομικά έχει αυτή δυνατότητα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα