Ανακαλείται η απόφαση για παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα

Ανακαλείται η απόφαση για παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα
Άδειες εξέδρες Eurokinissi Sports

Η κυβέρνηση παίρνει πίσω το μέτρο για παρουσία φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Παρενέβη ο ίδιος ο πρωθυπουργός με το επιχείρημα ότι μια τέτοια κίνηση θα έστελνε λάθος μήνυμα στους πολίτες.

Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση  κρουσμάτων κορονοϊού παντού στην Ευρώπη κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Tη Δευτέρα (19/10), η Υγειονομική Επιτροπή άναψε το “πράσινο φως” για την παρουσία κόσμου μέχρι και 10% της πληρότητας των γηπέδων, αρχής γενομένης από τους αγώνες Ολυμπιακός – Μαρσέιγ και το ΠΑΟΚ – Ομόνοια.

Μάλιστα, η “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ έδωσε στην δημοσιότητα έναν μικρό οδηγό για τον τρόπο αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ κι η Super League έδωσε οδηγίες με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, αφού υπήρχε η σκέψη να επιστρέψει πιλοτικά ο κόσμος και στους αγώνες του πρωταθλήματος.

Ωστόσο ο προβληματισμός για την απόφαση, υπήρχε με το που αναφέρθηκε το νέο μέτρο, λόγω των κινδύνων που εγκυμονούσε.

Όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του ο Γιώργος Σακκάς, “υπήρχε σημαντικό ρίσκο από το συνωστισμό κάποιων χιλιάδων ανθρώπων, ειδικά μετά το πέρας του αγώνα. Επίσης εντός των γηπέδων μπορεί να επιδιωχθεί να υπάρχει μια αυστηρή εποπτεία, όμως το ρίσκο είναι υψηλό. Πάντως τονίζεται ότι εάν διαπιστωθεί επικινδυνότητα τότε η εισήγηση θα αλλάξει”.

Σημειώνεται ότι ο ιός σε τέτοια περιβάλλοντα μεταδίδεται ιδιαίτερα εύκολα ακόμη και εάν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας. Ευτυχώς έστω και στο παρά πέντε η κυβέρνηση έκανε πίσω, ωστόσο η εικόνα του μπρος – πίσω δεν είναι καθόλου θετική σε μια εποχή που χρειάζεται σοβαρότητα και σταθερότητα.

Θ. Μωραΐτης: “Κυβέρνηση- πρωταθλήτρια στο αλαλούμ”

Σε δήλωση σχετικά με το αλαλούμ που δημιούργησε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση για το άνοιγμα των γηπέδων στους φιλάθλους προέβη ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.Ο κ. Μωραΐτης σημείωσε ότι «και σε αυτή την περίπτωση, όπως και καθ’ όλη την διαχείριση της πανδημίας το επιτελικό κράτος αποδεικνύει την ανεπάρκειά του να φέρει αποτελέσματα».

«Σήμερα, όμως», είπε, «είχαμε και μια ακόμα πρωτοτυπία: “Ο Μητσοτάκης ανακαλεί Μητσοτάκη».

Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες που ενώ οι αρμόδιοι Υπουργοί αποφάσισαν το άνοιγμα των γηπέδων και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πανηγύριζε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναίρεσε τον εαυτό του με την ανάκληση της απόφασης που ο ίδιος έλαβε».Όπως υπογράμμισε, «η κυβέρνηση είναι πρωταθλήτρια στο αλαλούμ, στην ασυνεννοησία, τις παλινωδίες και την ανευθυνότητα», συμπληρώνοντας: «Από τον Αύγουστο θα μπορούσε να έχει προετοιμαστεί, να έχει κάνει έρευνες και μελέτες, να έχουν υπάρξει τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για το θέμα των γηπέδων. Αντί γι΄αυτό, δεν έκανε τίποτα. Και οδηγήθηκε σε ένα ακόμα φιάσκο».

Ο κ. Μωραΐτης δήλωσε ότι «το μπάχαλο της κυβέρνησης και του επιτελικού κράτους οδηγεί τελικά σε κλειστά γήπεδα για φέτος». «Πότε τελικά πήρε τη σωστή απόφαση ο Πρωθυπουργός; Τη Δευτέρα ή την Τρίτη;

Πότε τελικά άκουσαν τη γνώμη των λοιμωξιολόγων; Χθες ή σήμερα;», διερωτήθηκε.«Καμία σοβαρότητα, καμία υπευθυνότητα που να αποδεικνύει σεβασμό στους φιλάθλους. Μόνο επιτελική ανικανότητα. Όπως παντού», είπε κλείνοντας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα