Ανασχηματισμός: Οι 13 γυναίκες της νέας κυβέρνησης

Ανασχηματισμός: Οι 13 γυναίκες της νέας κυβέρνησης
Ανασχηματισμός άρωμα γυναίκας

Άρωμα γυναίκας στο νέο υπουργικό συμβούλιο. Όλγα Γεροβασίλη, Κατερίνα Παπακώστα, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Μερόπη Τσούφη και Θεανώ Φωτίου κάποιες από τα στελέχη που επέλεξε ο πρωθυπουργός.

Με συνολικά 13 γυναίκες το νέο κυβερνητικό σχήμα, μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, με τις Κατερίνα Παπακώστα, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αλλά και την Μυρσίνη Ζορμπά να ξεχωρίζουν. Η μεν πρώτη είναι επικεφαλής της κίνησης Ν.Ε.Ο και επί σειρά ετών βουλευτής της ΝΔ, ενώ έχει διατελέσει υφυπουργός Υγείας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Πλέον αναλαμβάνει υφυπουργός στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με υπουργό την Όλγα Γεροβασίλη.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που αναλαμβάνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισιες, έχει συνδεθεί με το Γιώργο Παπανδρέου και είχε αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ λόγω μνημονίου. Όσον αφορά την Μυρσίνη Ζορμπά είναι γνώστης των θεμάτων του πολιτισμού και με μακρά θητεία στον χώρο του βιβλίου. Αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Πολιτισμού.

Στη νέα κυβέρνηση τοποθετήθηκαν επίσης η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ως υφυπουργός Εσωτερικών, η Κατερίνα Νοτοπούλου υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, ενώ υφυπουργός στο ΥΕΘΑ ανέλαβε η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και η Μερόπη Τζούφη υφυπουργός στο υπουργείο Παιδείας.

Σταθερή στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παραμένει η Έφη και αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης η Θεανώ Φωτίου, ενώ στο… πόστο της παραμένει και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου αναλαμβάνει το υφυπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ στο υπουργείο Τουρισμού παραμένει και η Ελενα Κουντουρά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα