Αναστολή πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2016 ζητούν 9 ανεξάρτητοι βουλευτές

Με τον Πρόοεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο συναντήθηκε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Με τον Πρόοεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο συναντήθηκε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Κατάθεση τροπολογίας εννέα ανεξάρτητων βουλευτών για παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2016

Τροπολογία για την παράταση, μέχρι το τέλος του 2016, της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη κάτω των 200.000 ευρώ προς το Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, κατέθεσαν εννέα ανεξάρτητοι βουλευτές, με επικεφαλής τους Ν. Σταυρογιάννη και Ιω. Κουράκο.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας επισημαίνεται πως η κυβέρνηση απέρριψε προηγούμενη πρόταση αναστολής των πλειστηριασμών, διαβεβαιώνοντας πως προτίθεται να ρυθμίσει το ζήτημα με τρόπο δίκαιο και οριστικό.

Παρά ταύτα, «οι πολίτες συνεχίζουν να βρίσκονται υπό τη δαμόκλειο σπάθη των πλειστηριασμών, ως δανειολήπτες, φορολογούμενοι, εργοδότες και ασφαλισμένοι.

Στο διάστημα των τελευταίων μηνών, ούτε η κυβέρνηση έφερε νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος προς έγκριση στην εθνική αντιπροσωπεία, ούτε η αντιπολίτευση υλοποίησε την δέσμευσή της για κατάθεση πρότασης νόμου για την επίλυση του ζητήματος της λήξης της περιόδου αναστολής πλειστηριασμών», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές.

Τη ρύθμιση προτείνουν οι βουλευτές Ν. Σταυρογιάννης, Ιω. Κουράκος (μέλη του πολιτικού φορέα "Νέα ΜΕΡΑ"), Ο. Βουδούρης, Μ. Μπόλαρης, Δ. Ανδρουλάκης, Π. Μουτσινάς, Γ. Κασαπίδης, Θ. Παραστατίδης, καθώς και ο Ν. Νικολόπουλος (επικεφαλής του "Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος").

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network