Η Νέα Δημοκρατία διέγραψε τον Μιχάλη Λιάπη. “Μετάνιωσε” αλλά δεν πήγε στο δικαστήριο

Η Νέα Δημοκρατία διέγραψε τον Μιχάλη Λιάπη. “Μετάνιωσε” αλλά δεν πήγε στο δικαστήριο
ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ICON PRESS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) ICON Press

Εκτός Νέας Δημοκρατίας, ο Μιχάλης Λιάπης. Μόνο ο δικηγόρος του παρέστη στο αυτόφωρο, ζητώντας αναβολή της δίκης. Ποιες κατηγορίες βαραίνουν τον πρώην υπουργό

Εκτός Νέας Δημοκρατίας, έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος τον ανιψιό του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ιδρυτικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Μιχάλη Λιάπη,

Τα αρμόδια όργανα συνεδρίασαν το βράδυ της Τετάρτης, μετά τα όσα έγιναν το πρωί της ίδιας μέρας, με τη σύλληψη του πρώην υπουργού και τις παιδαριώδεις δικαιολογίες του, που εξόργισαν το πανελλήνιο.

“Με απόφαση που πήρε, χθες, η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος”, αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Δεν πήγε στο δικαστήριο

Μπορεί ο πρώην υπουργός Μεταφορών να δήλωσε μετανιωμένος και “έτοιμος να πληρώσει” για το λάθος του, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα ταλαιπωρηθεί πηγαίνοντας ο ίδιος στο αυτόφωρο.

Στο δικαστήριο πήγε μόνο ο δικηγόρος του ο οποίος ζήτησε αναβολή, για να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα (ασφαλιστήριο συμβόλαιο). Το αίτημα έγινε δεκτό και η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 30 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λιάπης, έφυγε για ταξίδι, όπως είχε προγραμματίσει. Ο Μιχάλης Λιάπης δεν αναμένεται να παραστεί ούτε στη δίκη στις 30 Δεκεμβρίου, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Η κατηγορία

Εις βάρος του Μ.Λιάπη ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Η δίωξη σε αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.

Σε βάρος του κ. Λιάπη επιβλήθηκαν επιπλέον τρία διοικητικά πρόστιμα, για την μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

Ο πρώην υπουργός συνελήφθη στις 11 το πρωί της Τετάρτης από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς παραβίασε Stop  στη λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λούτσα.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ο συλληφθείς πρώην υπουργός οδηγούσε τζιπ μεγάλου κυβισμού, χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο και δίπλωμα, ενώ το αυτοκίνητο έφερε μη νόμιμες κρατικές πινακίδες.

Η προσπάθεια του πρώην υπουργού να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, προκάλεσαν θυμηδία και πολλά ειρωνικά σχόλια.

“Έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω τη μπαταρία” είπε και συμπλήρωσε ότι είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες στους αθηναϊκούς δρόμους. “Έκανα λάθος”, ομολόγησε.

Ο πρώην υπουργός εξήγησε πως είναι συνταξιούχος: “Η κρίση έχει αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα, γιατί δεν το κυκλοφορούσα… Ήταν η κακία η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει”.

Μετά το περιστατικό, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έδωσε εντολή για να συνταχθεί νόμος, που θα προβλέπει τη στέρηση προνομίων για όσους βουλευτές διαπράττουν αδίκημα μείζονος κοινωνικής απαξίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα