Ανδρουλάκης: Νομοθετείτε για επιχειρηματικές επενδύσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει

Διαβάζεται σε 3'
Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης EUROKINISSI

Το ΠΑΣΟΚ καθορίζει την στάση του με βάση αρχές και την πρόταση του για μια σύγχρονη εκπαίδευση τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του κόμματος.

Για νομοσχέδιο που εξυπηρετεί επιχειρηματικά σχέδια τα οποία ξεκίνησαν να υλοποιούνται πριν καν αυτό κατατεθεί έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην Βουλή στην συζήτηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένη πρόταση που υπαγορεύεται από αρχές και όχι από συμφέροντα.

Όπως τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου «όλα είναι διευθετήσεις συμφερόντων που τα αμπαλάρετε με την έννοια της μεταρρύθμισης» αναρωτώμενος πως γίνεται «συγκεκριμένα funds να έχουν πριν την σημερινή ψήφιση του νόμου να έχουν επενδύσει στην Ελλάδα στην κατεύθυνση που νομοθετείται σήμερα». Εγκαλώντας την κυβέρνηση για το ότι «προσαρμόζετε έναν νόμο στις ήδη υλοποιούμενες επενδύσεις τους». Κατέθεσε μάλιστα έγγραφα στην Βουλή σύμφωνα με τα οποία συγκεκριμένα συμφέροντα «είχαν καταθέσει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού» τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Σημείωσε επιπρόσθετα ότι στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τα μην κρατικά πανεπιστήμια «δεν περιλαμβάνονται κανόνες διανομής κέρδους» αναρωτώμενος «ποια μη-κερδοσκοπικά διαφημίζετε;». Σημείωσε μάλιστα συνολικά «χαρακτηριστικό της κυβέρνησης είναι η αλαζονεία και η διαφθορά».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε έτσι στην κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός για την στάση του κόμματος του στο νομοσχέδιο λέγοντας: «Η στάση μας είναι τέτοια γιατί κίνητρο μας είναι οι αρχές μας και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα». Ανέφερε επίσης πως «εσείς αλλάξατε θέση και όχι εμείς. Έχουμε την ίδια θέση: Ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων με σεβασμό στο Σύνταγμα και αναθεώρηση του άρθρου 16». Στο σημείο αυτό μάλιστα επισήμανε πως ακόμη κι αν ο πρωθυπουργός δεν ξέρει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ τις ξέρουν τα στελέχη που προέρχονται από αυτό και σήμερα βρίσκονται στην Ν.Δ. Χαρακτηρίζοντας τα πρόσωπα αυτά «στελέχη που ανταγωνίζονται για το ποιος είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος του Γενιτσαρικού Τάγματος της Νέας Δημοκρατίας».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως παρότι η Ν.Δ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ως «πράσινο ΣΥΡΙΖΑ» ή «ΚΚΕ του κέντρου» στην πραγματικότητα «είμαστε το ΠΑΣΟΚ που έχει πρόταση γιατί είχατε καλοβολευτεί τόσα χρόνια με την αντιπολίτευση της ακινησίας». Είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση πως «φοβάστε την πρόταση την προοδευτική, την συγκεκριμένη» αφού «είχατε συνηθίσει στον λαϊκισμό και τα ευχολόγια»

Απαντώντας στον κυβερνητικό ισχυρισμό περί ενίσχυσης του δημοσίου πανεπιστημίου ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «από αυτή την δημιουργική λογιστική λείπει ένα ενδιαφέρον στοιχείο: 85 άρθρα από τα 89 ξηλώνουν την δήθεν μεγαλεπίβολη μεταρρύθμιση της κ. Κεραμέως. Τελικά ήταν καλός ο νόμος ή όχι;». Μάλιστα στο σημείο αυτό άφησε αιχμή για την πρώην υπουργό Παιδείας και νυν υπουργό Εσωτερικών λέγοντας πως «κρύφθηκε και δεν απάντησε για την διαρροή προσωπικών δεδομένων για τους έλληνες του εξωτερικού»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι η λειτουργία μη- κρατικών πανεπιστημίων πρέπει να γίνεται με εποπτεία. Προτείνοντας μια «πραγματική και ανεξάρτητη αρχή που θα επιβλέπει την λειτουργία αυτών των ιδρυμάτων». Στην βάση αυτή σχολίασε τις διατάξεις του νομοσχεδίου λέγοντας πως «εδώ δεν σέβεστε τις ανεξάρτητες αρχές που βασίζονται στο Σύνταγμα θα σεβαστείτε μια αρχή που θα διορίζει ο υπουργός;»
Κλείνοντας την ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως «εμείς δεν είμαστε με την ακινησία και τον λαϊκισμό δεν είμαστε όμως ούτε με την εμπορευματοποίηση». Διευκρίνισε για το νομοσχέδιο ότι «θα στηρίξουμε όσα άρθρα ενισχύουν το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα