Ανδρουλάκης: Χρειάζεται μία αξιόπιστη αντιπολίτευση, ώστε η Ελλάδα να γίνει κανονική ευρωπαϊκή χώρα

Ανδρουλάκης: Χρειάζεται μία αξιόπιστη αντιπολίτευση, ώστε η Ελλάδα να γίνει κανονική ευρωπαϊκή χώρα
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο Eurokinissi

H λαϊκή ετυμηγορία ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη στον τόπο, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου

“Χρειάζεται μία σοβαρή, αξιόπιστη προγραμματική αντιπολίτευση, έτοιμη να συγκρουστεί με τα συμφέροντα, ώστε η Ελλάδα να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα”  υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου, μετά την επιστροφή της διερευνητικής εντολής στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

H λαϊκή ετυμηγορία ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη στον τόπο, ώστε να θέσουμε στο παρελθόν την διχόνοια την τοξικότητα, τον ελιτισμό και τον λαϊκισμό, μία ισχυρή προοδευτική δύναμη που να διασφαλίσει ένα ισχυρό κράτος δικαίου, σεβασμό  στα ανθρώπινα δικαιώματα, να διασφαλίσει ότι θα υπάρχει ένα στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης με πολλές καλές θέσεις εργασίας για τα Ελληνόπουλα, μία δίκαιη ανάπτυξη, όπου τα οφέλη θα είναι για τους πολλούς και όχι μόνο για τους λίγους”, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε. “Μια ισχυρή παράταξη, μια ισχυρή δύναμη η οποία θα είναι φρουρός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θεσμών και του κράτους Δικαίου. Αυτή την ανάγκη, που ανέδειξε ο λαός, θα αγωνιστώ να αποκτήσει σάρκα και οστά στις ερχόμενες εθνικές εκλογές. Είναι εθνική ανάγκη αυτή η δύναμη να αποκτήσει δυναμική, ώστε να υπάρχει δυνατότητα σταθερότητας και προοπτικής για την χώρα. Προοπτική για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Ελληνες”.






Ερωτηθείς για τον εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε: “Η παράταξή μας έκανε ένα γεναίο ξεκίνημα. Ζητώ από όλους τους προοδευτικούς δημοκράτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα να έρθουν κοντά μας, για να δημιουργήσουμε ξανά αυτή την ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη. Ξέρετε, περάσαμε πολλά εδώ και δέκα χρόνια. Διχόνοια, οικονομικές περιπέτειες, ανισότητες. Έχουμε και έχω χρέος να μην απογοητεύσουμε αυτόν τον κόσμο, για αυτό βάζουμε ψηλά τον πήχυ. Για αυτό  πρέπει να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Στις επόμενες εκλογές, αυτή η παράταξη να αναγεννηθεί. Είναι καλό για την δημοκρατία μας, είναι καλό για την κοινωνία μας”.

“Στόχος μας, είπε, είναι να υπάρχει αυτή η ισχυρή δύναμη. Πρέπει με ενότητα, συζήτηση και διάλογο, αλλά πάνω από όλα με ένα ισχυρό προοδευτικό πρόγραμμα που θα δίνει λύση στα πραγματικά προβλήματα, χωρίς να έχουμε συγκρούσεις άνευ περιεχομένου αλλά ποιοτικό δημόσιο διάλογο. Ο ελληνικός λαός κουράστηκε από την ένταση και την τοξικότητα. Πιστεύω ότι αν στηρίξουν αυτή την νέα προσπάθεια δεν θα ξαναζήσουμε όσα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Σίγουρα χρειάζεται μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, διότι τα τελευταία χρόνια η Νέα Δημοκρατία πρωταγωνίστησε σε εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς, το σκάνδαλο των υποκλοπών υπονόμευσε την εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου, αυξήθηκαν οι ανισότητες, το ταμείο ανάκαμψης δεν αξιοποιήθηκε προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης και παρ’όλα αυτά κέρδισε δυνάμεις. Αυτό οφείλεται στο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έπαιξε σωστά τον ρόλο της. Για αυτό χρειάζεται μία σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση. Προγραμματική, έτοιμη να συγκρουστεί με όλα τα συμφέροντα, τα οποία εμποδίζουν την Ελλάδα να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος γιατί οι νίκες δεν χαρίζονται, κερδίζονται και υπάρχουν όλα τα εχέγγυα αυτή η παράταξη να αναγεννηθεί”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα