Ανδρουλάκης: Δεν πάει στην PEGA – Ζητά να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών

Ανδρουλάκης: Δεν πάει στην PEGA – Ζητά να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών
Eurokinissi

Την απόφαση να μην πάει στην Επιτροπή PEGA έλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος θα αποστείλει υπόμνημα. Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ζητά την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών.

Υπόμνημα στο οποίο θα αναφέρει όσα είχε πει για την υπόθεση παρακολούθησής του στις Βρυξέλλες αναμένεται να αποστείλει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην PEGA και δεν θα παραστεί στο ραντεβού με την Επιτροπή.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, η απόφαση ελήφθη καθώς κρίνουν οτι σκοπός της PEGA είναι να μιλήσουν όσοι δεν το έχουν κάνει μέχρι τωρα.

Στο μεταξύ,  με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Αθ. Μπουρα, το ΠΑΣΟΚ ζητά την “εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής άμεσα και την κλήση σε ακρόαση, των ιδιοκτητών και εκπροσώπων των εταιρειών που φέρονται να εμπορεύονται κακόβουλα λογισμικά όπως το Predator, καθώς και του μέχρι πρότινος Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, που επίσης φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να εμπλέκεται στην δραστηριότητα εταιρειών που εμπορεύονται παράνομα λογισμικά παρακολούθησης στην Ελλάδα”.

Όλη η Επιστολή προς τον Αθ. Μπούρα

Σε συνέχεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που έλαβε χώρα την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 με θέμα την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής κ. Ν. Ανδρουλάκη και την καταστροφή των αρχείων που αφορούν την υπόθεσή του στην ΕΥΠ, καθώς και τις καταγγελίες άλλων πολιτικών προσώπων για πιθανή παρακολούθησή τους, και με αφορμή συνεχή δημοσιεύματα του Τύπου το τελευταίο διάστημα και σοβαρές αποκαλύψεις σχετικά με αυτή τη θεμελιώδους σημασίας υπόθεση για την ποιότητα της δημοκρατίας μας και τη διαφάνεια, ζητούμε:

Την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής άμεσα και την κλήση, σύμφωνα με το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, σε ακρόαση, των ιδιοκτητών και εκπροσώπων των εταιρειών που φέρονται να εμπορεύονται κακόβουλα λογισμικά όπως το Predator, καθώς και του μέχρι πρότινος Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, που επίσης φέρεται σύμφωνα με τα παραπάνω δημοσιεύματα να εμπλέκεται στην δραστηριότητα εταιρειών που εμπορεύονται παράνομα λογισμικά παρακολούθησης στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα