Ανδρουλάκης για τουρκικό γεωτρύπανο: Μη ανεκτές δραστηριότητες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο

INTIME

Δραστηριότητες, που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.  

"Ο σημερινός απόπλους του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπτνούλ Χαμίντ Χαν» από το λιμάνι της Μερσίνας και οι απειλές για έρευνες αποτελούν μια νέα σημαντική κλιμάκωση από την τουρκική ηγεσία" υπογράμμισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Συμπλήρωσε πως "δραστηριότητες, που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές σε καμία περίπτωση. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει μπροστά στις συνεχείς προκλήσεις του κ. Ερντογάν".

"Η πολιτική του κατευνασμού είναι αδιέξοδη. Απαιτούνται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αποτροπής, που θα αναδεικνύουν ένα αρραγές μέτωπο προστασίας του διεθνούς δικαίου, όπως είναι η επιβολή εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία από τις ευρωπαϊκές χώρες" πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και τόνισε καταλήγοντας:

"Οι Έλληνες δεν ζητάμε αλληλεγγύη, αλλά την απαιτούμε αφού άλλωστε την προσφέρουμε απλόχερα σε ανάλογες περιπτώσεις, που διακυβεύουν την ασφάλεια της ΕΕ.".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΑΣΟΚ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK