Ανδρουλάκης: Ικανοποίηση για rescEU και Μαργαρίτη Σχοινά

Ανδρουλάκης: Ικανοποίηση για rescEU και Μαργαρίτη Σχοινά
Ο Νίκος Ανδρουλάκης. Eurokinissi

Ωστόσο, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός οτι το χαρτοφυλάκιο της Διεύρυνσης ανέλαβε εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης.

Την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας rescEU εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ως αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την προηγούμενη πενταετία, έχει συμβάλει στη διαμόρφωση του εν λόγω μηχανισμού ώστε να γίνει «ένα βασικό εργαλείο ευρωπαϊκής πολιτικής».

Ο κ. Ανδρουλάκης εκφράζει την πεποίθηση ως εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το rescEU για την περίοδο 2021-2027, ότι ο νέος Επίτροπος για τη διαχείριση κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς «θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά μας για περαιτέρω ενίσχυση του μηχανισμού».

Αναφερόμενος στη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι «επελέγη εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης στο ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο της Διεύρυνσης που αφορά τις σχέσεις μας με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και την Τουρκία» θεωρώντας ότι «δεν είναι μία θετική εξέλιξη».

«Πώς μπορούμε να ζητάμε τον σεβασμό του Κράτους Δικαίου και της Δικαιοσύνης από τις υπό ένταξη χώρες όταν ο αρμόδιος επίτροπος ήταν υπουργός Δικαιοσύνης σε μία κυβέρνηση που συστηματικά παραβιάζει τις θεμελιώδεις αυτές αξίες», λέει χαρακτηριστικά για την επιλογή του Ούγγρου επιτρόπου.

Τέλος συγχαίρει τον Μαργαρίτη Σχοινά για την ανάληψη της αντιπροεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με χαρτοφυλάκια για την Μετανάστευση, την Εκπαίδευση, την Απασχόληση και την Ασφάλεια, «ζητήματα υψηλής προτεραιότητας για την Ελλάδα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα