Ανδρουλάκης: "Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Ημαθία
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Ημαθία EUROKINISSI

Το όραμά του να γίνει η δημοκρατική παράταξη η ασπίδα του ελληνικού λαού και των μη προνομιούχων, εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την επίσκεψή του στη Βέροια. Τι είπε για την ακρίβεια και την κυβέρνηση.

Mε ομιλία σε μέλη και φίλους του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, στη Βέροια, ολοκλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, την επίσκεψή του στην Ημαθία, πρώτο σταθμό των περιοδειών που ανήγγειλε στη συνεδρίαση της Κ.Ε. για την ανασυγκρότηση του κόμματος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε μεταξύ άλλων όραμα του είναι να γίνει η δημοκρατική παράταξη η ασπίδα του ελληνικού λαού και των μη προνομιούχων. Εξήγησε ότι η αυτό-οργάνωση που ξεκίνησε στοχεύει να ξαναριζώσει το Κίνημα στην ελληνική κοινωνία. «Δεν είναι η προσπάθεια ενός κόμματος να ανεβάσει τα ποσοστά του, αλλά είναι μια εθνική ανάγκη οι δυνάμεις της προόδου, οι δυνάμεις του ρεαλισμού, οι πατριωτικές δυνάμεις που θέλουν την κοινωνία όρθια, χωρίς ανισότητες, με κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια, να ξαναγίνουν η ισχυρότερη παράταξη της χώρας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

ADVERTISING

«Να ξανακάνουμε την δημοκρατική παράταξη, την παράταξη που θα αγκαλιάσει πλειοψηφικά τον ελληνικό λαό. Να ξαναποκτήσει η Δεξιά έναν πραγματικό πολιτικό αντίπαλο. Σήμερα τι καλύτερο για τον κ. Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση που κάνει ο κ. Τσίπρας, μια αντιπολίτευση χωρίς περιεχόμενο. Εμείς θέλουμε και πρόοδο και περιεχόμενο και σχέδιο» , όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης. «Σε αυτόν τον αγώνα, δεν περιμένω συμμάχους αυτούς που έχουν βολευτεί με τη σημερινή κατάσταση. Για αυτό και η μάχη, δεν θα δοθεί στα τηλεπαράθυρα. Η μάχη θα δοθεί στην κοινωνία. Για αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε την παλιά μας στρατηγική. Με την κοινωνία μπροστά!», υπογράμμισε.

Σχετικά με το κύμα ακρίβειας και το υψηλό κόστος της ενέργειας που επιβαρύνει τα νοικοκυριά ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε την απροθυμία της κυβέρνησης να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας μεταθέτοντας όλο το βάρος στις πλάτες των πολιτών. «Οι μεγάλες εταιρείες σε πολλές χώρες της Ευρώπης όπως στη Γαλλία και στην Ιταλία εμφανίζουν ζημίες. Με ένα μαγικό τρόπο στην Ελλάδα εμφανίζουν φαραωνικά κέρδη, γιατί δεν κάναμε τίποτα για να φορολογήσουμε τα υπερκέρδη τους», υπογράμμισε και επέκρινε προσωπικά τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη πώς πετά την μπάλα στις Βρυξέλλες υποστηρίζοντας την επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή. «Γιατί δεν βάζουμε πλαφόν στη λιανική για να υπάρχει επιμερισμός του κόστους αυτής της περιπέτειας σε όλους και όχι μόνο στους πολίτες; Γιατί δεν θέλει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα» υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Για τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα που δημιουργεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι «η χώρα μας πρέπει να είναι ακλόνητα στην όχθη του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, όποιος και αν το καταπατά είτε Ρώσος είτε Αμερικάνος».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νίκος Ανδρουλάκης, ΚΙΝΑΛ, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Ακρίβεια, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network