Τιμές καυσίμων: “Ανοιχτό” το να δοθεί κουπόνι – Μέσα στην εβδομάδα τα νέα μέτρα

Τιμές καυσίμων: “Ανοιχτό” το να δοθεί κουπόνι – Μέσα στην εβδομάδα τα νέα μέτρα
Καύσιμα Eurokinissi

Τι προανήγγειλε ο Γ. Οικονόμου για τα νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών απέναντι στην ενεργειακή κρίση

Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών απέναντι στην ενεργειακή κρίση, προανήγγειλε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ξεκαθάρισε δε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αν και νοσεί με κορονοϊό θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά από το σπίτι του και συνεπώς ο προγραμματισμός της κυβέρνησης και σε αυτό το ζήτημα δεν αλλάζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι οι ανακοινώσεις να γίνουν Τετάρτη ή Πέμπτη.

Ερωτηθείς δε εάν τα μέτρα θα περιλαμβάνουν και κουπόνι για την αγορά καυσίμων, ο κ. Οικονόμου άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. “Τα μέτρα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Μπορώ να σας πω ότι θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της ακρίβειας παντού, άρα και το κομμάτι της ακρίβειας δε θα μείνει εκτός”, είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι θα πρόκειται για παρεμβάσεις που θα δίνουν συνέχεια στην οριζόντια στήριξη, αλλά και θα εστιάζουν πρωτίστως σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

“Γίνεται παράλληλα προσπάθεια να σταθούμε στο πλευρό όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας. Συμπολιτών μας που είναι ευάλωτοι, αλλά και των συμπολιτών μας που παράγουν και βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτές τις υπέρμετρες δυσκολίες. Πάντα με σεβασμό στη δημοσιονομική σταθερότητα και τη διασφάλιση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας μας”, τόνισε

Ο κ.Οικονόμου επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη συνείδηση ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και το επόμενο διάστημα θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο αφού η χώρα και η οικονομία μας περνά μέσα από τις συμπληγάδες που διαμορφώνουν οι διεθνείς κρίσεις.

“Πορευόμαστε με σχέδιο, με ρεαλισμό χωρίς κοντόφθαλμες πολιτικές που κινδυνεύουν να υπονομεύσουν το αύριο, ενώ ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα είχαν κάτι πολύ ουσιαστικό να προσθέσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουμε σήμερα”, τόνισε.

Δήλωσε επίσης ότι: “Στηρίξαμε οικονομικά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε τόσο οριζόντια όσο και στοχευμένα. Θα αξιοποιήσουμε κάθε θεσμικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας και κάθε μηχανισμό του Κράτους για να αντιμετωπίσουμε την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία. Θα επιμείνουμε με τεκμηριωμένες προτάσεις στην κατεύθυνση αποτελεσματικής και άμεσης ευρωπαϊκής παρέμβασης για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου.”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: “Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σταθούμε στο πλευρό της κοινωνίας απέναντι σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που δημιουργεί ο πόλεμος και οι συνέπειές του. Είναι ανάγκη να συνεχίσουμε την προσπάθεια εξαντλώντας κάθε διαθέσιμο μέτρο που μπορεί να αποδώσει πρωτίστως γιατί η κοινωνία χρειάζεται στήριξη, αλλά και γιατί αυτός ο δρόμος είναι που θα εμποδίσει το λαϊκισμό και τις δήθεν αντισυστημικές κορώνες να βρουν ξανά πρόσφορο έδαφος στο τόπο μας.”

Αναφέρθηκε εξάλλου στη συζήτηση για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης σε επίπεδο ΕΕ. Σημείωσε ότι στην παράγραφο 12 των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Βερσαλλιών γίνεται ρητή αναφορά στο ανακοινωθέν της 8ης Μαρτίου, το οποίο αναφέρει ότι θα εξεταστεί η πρόταση του πρωθυπουργού για πλαφόν στις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου.

“Βρίσκει απήχηση το επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι η αγορά φυσικού αερίου έχει σταματήσει να λειτουργεί με κανόνες αγοράς και ότι η τιμή του δεν προσδιορίζεται από την προσφορά και από τη ζήτηση, αλλά δυστυχώς προσδιορίζεται κερδοσκοπικά” είπε ο κ.Οικονόμου και υποστήριξε μάλιστα πως: “Επιβεβαιώνεται, άλλωστε, η επισήμανση αυτή από το γεγονός ότι από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η πρόταση του πρωθυπουργού και υπήρξε το ανακοινωθέν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η τιμή φυσικού αερίου έχει υποχωρήσει σημαντικά.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα