Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Γιάνης Βαρουφάκης - Δανάη Στράτου

Ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. ΜΕΡΑ 25

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης και η σύζυγός του βρέθηκαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου συναντήθηκαν με τον Βαρθολομαίο και συζήτησαν για ανθρώπινα δικαιώματα και πράσινη ενέργεια.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, επισκέφθηκε, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της ΚΟ και γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και αν. εκπρόσωπο Τύπου, Δανάη Στράτου.

«Ο κ. Βαρουφάκης έγινε δεκτός σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25. Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους αναφέρθηκαν στα θέματα της επικαιρότητας και στη συμβολή του DiEM25 σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο στα θέματα της «πράσινης ενέργειας» όσο και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία και το Πατριαρχείο δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον. Ο κ.κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο πλαίσιο του διαχριστιανικού και διαπολιτισμικού διαλόγου, ο οποίος στοχεύει στην προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ των λαών στον κόσμο».

ADVERTISING

 Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιανης Βαρουφάκης αναφέρθηκε «στην εξαιρετικά σημαντική και ενεργό συμμετοχή των Τούρκων Δημοκρατών στα πλαίσια του DiEM25 - κάτι που καταγράφηκε σε όλες τις ομιλίες και συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη - και όπως τόνισε το ΜέΡΑ25/DiEM25 υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές και δημοκρατικές ελευθερίες και ως εκ τούτου στηρίζει τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Και επίσης συμπαρίσταται μαζί του στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε δίκαια αιτήματα του όπως είναι η επαναλειτουργία της σχολής της Χάλκης(και όχι μόνο). Υπογραμμίσθηκε ο οικουμενικός ρόλος και η διεθνής σπουδαιότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και επισημάνθηκε από τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 ότι γι αυτό το λόγο και τα ζητήματα που αφορούν το Πατριαρχείο δεν είναι διμερή ζητήματα Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος και σημασίας».

 Ο κ. Βαρθολομαίος από την πλευρά του, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, αναφέρθηκε και στα θέματα που απασχολούν την ομογένεια της Πόλης αλλά και γενικότερα τους Ορθόδοξους πιστούς και ζήτησε την συμπαράσταση του ΜέΡΑ25.

 Ύστερα από πρόσκληση του Πατριάρχη, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 παρακάθισε στην Πατριαρχική Τράπεζα όπου γευμάτισε με τον κ.κ.Βαρθολομαίο και Μητροπολίτες. Κατά την ανταλλαγή των εθιμοτυπικών δώρων ο κ.Βαρουφάκης προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη εκ μέρους του ΜέΡΑ25 ένα γλυπτό, αντίγραφο από το μουσείο κυκλαδικής τέχνης και εκ μέρους του DiEM25 τη «Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου. Ο κ.Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην εορτή-αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο που θα πραγματοποιήσει την 1η Απριλίου το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσκάλεσε επίσημα τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 να παραβρεθεί στις σχετικές εκδηλώσεις.

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βαρθολομαίος

24Media Network