Αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ ο Μεϊμαράκης

Αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ ο Μεϊμαράκης

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ εξελέγη στην αντιπροεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, θέση την οποία είχε διεκδικήσει και είχε λαβει για λογαριασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή εξελέγη ο επικεφαλής της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη συνεδρίαση του ΕΛΚ μετά τις ευρωεκλογές, ο κ.Μεϊμαράκης είχε διεκδικήσει για λογαριασμό της ΝΔ μία από τις αντιπροεδρίες της ΚΟ της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς με το επιχείρημα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν το κόμμα μέλος του ΕΛΚ που κατέγραψε την καλύτερη επίδοση στις ευρωεκλογές και έδωσε μάχη απέναντι στο λαϊκισμό.

Τη θέση κατέλαβε ο ίδιος με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποιος εξαρχής του είχε ζητήσει να αναλάβει και επικεφαλής της ευρωομάδας αλλα και να διεκδικήσει ένα ακόμη αξίωμα στις Βρυξέλλες. Σήμερα λοιπον πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία στην ΚΟ του ΕΛΚ, όπου ο κ.Μεϊμαράκης έθεσε υποψηφιότητα και ελάβε τις περισσότερες ψήφους, περνώντας τον Σουηδό και τον Ιταλό.

ADVERTISING

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών., ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε:

«Ευχαριστώ τους Ευρωπαίους συναδέλφους που με εξέλεξαν στο Προεδρείο του Ε.Λ.Κ. και δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ μαζί τους για περισσότερη ευημερία και ανάπτυξη για όλους τους πολίτες της Ευρώπης».

Σημείωσε επίσης ότι με την εκλογή του το ΕΛΚ όχι μόνον αναγνωρίζει τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, αλλά στέλνει και ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στην παράταξη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει των εθνικών εκλογών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βαγγέλης Μεϊμαράκης
SHARE:

24Media Network