Απάντηση Κάτση σε Πιερρακάκη: “Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα, κρύβεται στην επιφάνεια”

Απάντηση Κάτση σε Πιερρακάκη: “Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα, κρύβεται στην επιφάνεια”
Ο Μάριος Κάτσης eurokinissi

Νέα ερωτήματα του τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προς τον αρμόδιο υπουργό σχετκά με απευθείας αναθέσεις στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Συνέχιεια στην κόντρα του τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριου Κάτση με τον αρμόδιο υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη δόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (27/10) σχετικά με αποκαλύψεις για απευθείας αναθέσεις στο συγκεκριμένο υπουργείο.

“Ο κ. Πιερρακάκης επιτέλους άφησε την τακτική του κρυπτόμενου που δεν απαντά ποτέ και σε τίποτα και επέλεξε μια άλλη: Να κρυφτεί στην επιφάνεια. Αυτό γιατί στην μακροσκελή του ανακοίνωση δεν είπε λέξη για την ταμπακιέρα και κατέφυγε σε αυτοαναφορικές γενικολογίες.

Ας του υπενθυμίσουμε τα ερωτήματα που έκανε πως δεν άκουσε: Έχει να πει κουβέντα για τις απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ τη μια σε ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρίας, την άλλη σε γαλάζιες ακρίδες όπως ο Πάτσης και η Πιτσίκα και την ανάθεση έργου χρημοτοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης σε συμβουλευτική που συνέταξε το σχέδιο απορρόφησής του, γεγονός που ερευνά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή Δ. Παπαδημούλη;

Να προσθέσουμε και μερικά ακόμη ερωτήματα με βάση την απάντησή του: Τι σχέση έχουν οι παραπάνω αναθέσεις, όλες από εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου που προΐσταται, με την διαχείριση της πανδημίας για την οποία μάλιστα καυχιέται αλαζονικά πως έσωσε χιλιάδες ζωές ενώ είναι η Ελλάδα είναι πρώτη σε νεκρούς ανά εκατομμύριο σε όλη τη Δυτική Ευρώπη;” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κάτσης.

Και συνεχίζει: “Επιπροσθέτως, αν μόνο το 2% του συνολικού προϋπολογισμού των έργων του Υπουργείου Ψηφιακής είναι με απευθείας αναθέσεις, μπορεί να μας απαντήσει τι ποσοστό του συνόλου των συμβάσεων του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του είναι με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων και των κλειστών διαγωνισμών που οφείλουν να χρησιμοποιούνται σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως ορίζει ο 4412/2016 και όχι η ΠΝΠ του covid19 που έχει παρατείνει πολλάκις;

Όσο για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε αυτούς που γκρεμίζουν στον εθνικό στόχο της Ψηφιακής μετάβασης και όχι σε αυτούς που χτίζουν, να του υπενθυμίσουμε ότι πατάει πάνω στο έργο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο ίδιος από το βήμα της Βουλής”.

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα, ο κ. Πιερρακάκης είχε αναφέρει ότι “η Ελλάδα αλλάζει με έργα, όχι με λάσπη” ενώ κ. Κάτσης είχε χαρακτηρίσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως “κότα με τα χρυσά αυγά του επιτελού κράτους”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα