Αποδέχτηκε η κυβέρνηση την τροπολογία για κατάργηση παρά φύση "ασέλγειας" μεταξύ αρρένων

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, η συζήτηση του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τους εταίρους μνημόνιο 3.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, η συζήτηση του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τους εταίρους μνημόνιο 3.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε δεκτή, όπως είχε αποκαλύψει το News247, σχετική τροπολογία πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Αντέκρουσε τις ενστάσεις ΝΔ και ΑΝΕΛ

Την τροπολογία πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε την κατάργηση του άρθρο 347 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο μέχρι σήμερα τιμωρούσε την ασέλγεια παρά φύση (μεταξύ αρρένων) αποδέχτηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκεύπουλος κατά τη συζήτηση του Συμφώνου Συμβίωσης, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το News 247 την περασμένη Κυριακή.

Στην τροπολογία είχαν αντιταχθεί βουλευτές της ΝΔ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι οποίοι υποστήριξαν ότι αν καταργηθεί το άρθρο 347 τότε υπάρχει κίνδυνος να μείνει ατιμώρητη η ασέλγεια κατά ανηλίκων. Ωστόσο ο κ. Παρασκεύπουλος διαβεβαίωσε, όμως, ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος καθώς υπάρχουν σαφείς διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Την τροπολογία κατέθεσαν οι βουλευτές  Βασιλική Κατριβάνου, Κ. Δουζίνας, Ανέττα Καββαδία, Χρ. Καραγιαννίδης και Γ. Ψυχογιός. Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι «η ύπαρξη της διάταξης αυτής στιγματίζει ποινικά μια κατηγορία ατόμων, ενώ διαιωνίζει και επιτείνει τις διακρίσεις και τον ρατσισμό σε βάρος τους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE:

24Media Network