Απόπειρα υποκλοπής: Ο πρωθυπουργός ζητά έρευνα για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη

Απόπειρα υποκλοπής: Ο πρωθυπουργός ζητά έρευνα για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης INTIME NEWS

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το ταχύτερο δυνατόν, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση της μηνυτήριας αναφοράς του Νίκου Ανδρουλάκη.

Με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης (28/07) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να διαλευκανθεί απόλυτα και γρήγορα η υπόθεση της μηνυτήριας αναφοράς του Νίκου Ανδρουλάκη και ζήτησε να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το ταχύτερο δυνατόν.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής βρέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για να καταθέσει αναφορά. Συγκεκριμένα η μήνυση αφορούσε σε θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων, καθώς στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη εντοπίστηκε η παρουσία συνδέσμου που σχετίζεται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Ο ίδιος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων “Σήμερα κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου διότι πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκα από την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι έχει γίνει απόπειρα να παγιδευθεί το κινητό μου με το πρόγραμμα παρακολούθησης Predator. Η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Είναι δημοκρατικό μου καθήκον“.

Μάλιστα, τη Σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μαζί με κλήση του επικεφαλής της ΕΥΠ και του προέδρου της ΑΔΑΕ ζήτησε την Τετάρτη και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Στο κείμενο του αιτήματος της ΚΟ ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αναφερόταν συγκεκριμένα: “Η διαδοχή αποκαλύψεων και καταγγελιών δεν αποτελεί τυχαίο περιστατικό, αλλά προδίδει οργανωμένη παράνομη δράση αδιαφανών μηχανισμών, άγνωστο, μέχρι στιγμής, αν πρόκειται για κρατικούς ή ιδιωτικούς.

Εδραιώνεται η πεποίθηση ότι η Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου και τα Ατομικά Δικαιώματα τελούν εν διακινδυνεύσει. Η απάντηση στους υπαρκτούς κινδύνους υπονόμευσης της Δημοκρατίας, της νομιμότητας και της πολιτικής ομαλότητας δεν εξαντλείται στη δικαστική διερεύνηση, όπως θα συμβεί, ύστερα από την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα