Απορρίπτει η ελληνική κυβέρνηση την πρόταση των δανειστών

Απορρίπτει η ελληνική κυβέρνηση την πρόταση των δανειστών
Στιγμιότυπο από το Μέγαρο Μαξίμου (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδέχεται την πρόταση των δανειστών για παράταση και 15,5 δισ. σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου. Εξακολουθούμε να ζητάμε "συνολικό πακέτο συμφωνίας" και περιμένουμε νέα πρόταση πάνω στο τραπέζι. Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, ενόψει του Eurogroup του Σαββάτου

Απορρίπτει η ελληνική κυβέρνηση το πακέτο της χρηματοδότησης που προτείνουν οι δανειστές, καθώς -όπως σχολιάζουν πηγές του Μαξίμου “δε δίνει καμία ανάσα” στην Αθήνα και “ίσα-ίσα που καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες”.

“Περιμένουμε άλλη πρόταση αύριο, αυτήν δεν πρόκειται να τη δεχτούμε”, είπε κυβερνητική πηγή, τονίζοντας πως “σημασία έχει το συνολικό πακέτο μιας συμφωνίας”. “Δεν είναι μόνο η χρηματοδότηση. Η συμφωνία θα πρέπει να μην ανακυκλώνει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας. Τα σενάρια ειναι πολλά πάνω στο τραπέζι.

“Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται”, τόνισε.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε, μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα εκ μέρους του ευρωπαϊκού και του ελληνικού λαού.

Από την πλευρά της, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα σε περίπτωση μη συμφωνίας, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί τη “γενναιόδωρη”, όπως τη χαρακτήρισε, προσφορά των πιστωτών της χώρας, προς το συμφέρον της Ελλάδος .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα