Αθανασίου: Είπα την επιστημονική μου άποψη – Απομονώσαν την τελευταία μου φράση

Αθανασίου: Είπα την επιστημονική μου άποψη – Απομονώσαν την τελευταία μου φράση
Ο Χαράλαμπος Αθανασίου Eurokinissi

"Θα ήμουν αφελής να πω" ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε ότι “δεν ήμουν ένθερμος υποστηρικτής στο να μην πηγαίνουμε στην ΕΡΤ αλλά είχε δίκιο το κόμμα μου".

«Είπα την επιστημονική μου άποψη που συμπορεύεται με την πάγια νομολογία των δικαστηρίων μας που λέει ότι η δωροδοκία ανάγεται στα καθήκοντα του υπουργού. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ταράχτηκαν τα νερά» δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Διαδρομές στην ενημέρωση” με τον Γιώργο Βούλγαρη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή τον σάλο που και τον πόλεμο ανακοινώσεων που προκάλεσε μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ η δήλωσή του ότι η δωροδοκία είναι πράξη που τελείται κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού.

«Απομόνωσαν την τελευταία μου φράση» υποστήριξε ο πρώην υπουργός, τονίζοντας ότι όποιος άκουσε όλη τη δήλωση, αντιλήφθηκε τι εννοούσε. «Ό, τι είπα εκείνη την ώρα ήταν  πολύ σωστό. Αυτό που έπαιξαν μετά στο δελτίο ειδήσεων -γιατί στο δελτίο ειδήσεων μετά απέκοψαν την φράση στο τέλος – δημιούργησε την εντύπωση ότι είπα ότι η μίζα είναι καθήκον του υπουργού» συμπλήρωσε.

«Και ανάποδα να ήταν τα πράγματα, θα ήμουν αφελής και ανόητος να κάθομαι να λέω τέτοια πράγματα» πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου και τόνισε ότι «δεν ήμουν ένθερμος υποστηρικτής στο να μην πηγαίνουμε στην ΕΡΤ αλλά είχε δίκιο το κόμμα μου».

Σχετικά με την ουσία της δήλωσής του, έφερε ως παράδειγμα την υπόθεση του Ανδρέα Λοβέρδου λέγοντας: «Του λένε ότι υπέγραψες τιμολόγηση φαρμάκων για να ωφεληθεί η Novartis και πήρες τα χρήματα. Μα αν δεν ήταν υπουργός να είναι στην λειτουργική του αρμοδιότητα να το υπογράψει, τι νόημα είχε να πάρει τα χρήματα; Αν δεχθούμε ότι ένας υπουργός παίρνει χρήματα επειδή παίρνει απόφαση που είναι στη λειτουργική του αρμοδιότητα, αυτή η δωροδοκία ανάγεται στα καθήκοντα του υπουργού».

«Πήγαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι οι υπουργοί παίρνουν μίζες για να παραμείνουν ατιμώρητοι. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Είναι να μετανιώνει κανείς που βγαίνει στα κανάλια».

Σημείωσε ότι ο ίδιος δεν είναι υπέρ της σύντομης παραγραφής και συμπλήρωσε ότι το 2010 ως πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και «είχα κάνει το συνέδριο για το νόμο περί ευθύνης υπουργών”.

Ο κ. Αθανασίου πήρε αποστάσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του περί εσχάτης προδοσίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, λέγοντας χαρακτηριστικά «ρωτήστε τον ίδιο»…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα