Αθήνα προς Άγκυρα: Αν θέλετε συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν, να την ζητήσετε

Αθήνα προς Άγκυρα: Αν θέλετε συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν, να την ζητήσετε
Κυριάκος Μητσοτάκης - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / EUROKINISSI

Στο ερώτημα εάν τελικά θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για τις νέες τουρκικές προκλήσεις.

Το μπαλάκι πίσω στην Άγκυρα πετάει η Αθήνα, διαμηνύοντας ότι εάν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποβάλει αίτημα συνάντησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτό θα απαντηθεί θετικά.

Αυτή τη στιγμή ωστόσο, όπως επιβεβαίωσε και επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δεν έχει υποβληθεί τέτοιο αίτημα από την τουρκική πλευρά ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα του κ. Ερντογάν που έχει ανακοινωθεί από την τουρκική προεδρία δεν συμπίπτει η παρουσία του με αυτή του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη και αυτό προσώρας δεν έχει αλλάξει. “Εάν ο κ. Ερντογάν παρατείνει την παρουσία του στις ΗΠΑ, καθώς ο πρωθυπουργός δεν θα πάει νωρίτερα, και υποβληθεί τέτοιο αίτημα, θα εξετασθεί διπλωματικά και νομίζω ότι θα απαντηθεί θετικά αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάτι καινούριο”, είπε ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να σχολιάσει το γιατί ο κ. Ερντογάν μίλησε για συνάντηση, εφόσον δεν υπάρχει κάτι νεότερο, ούτε επίσης εάν ο πρωθυπουργός όταν μεταβεί στο Παρίσι στις 27 Σεπτεμβρίου θα συζητήσει με το Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν για τα έξι επιπλέον Rafale και την περαιτέρω αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, λέγοντας απλώς ότι η Γαλλία είναι μία σταθερή και ισχυρή σύμμαχος της Ελλάδας.

Όσον αφορά στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας με το γαλλικό ερευνητικό Nautical Geo, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε απλώς ότι η Ελλάδα με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζει τα ζητήματα αυτά και πάντα οι απόψεις μας εδράζονται στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα