Αυγέρη: Εργαζόμαστε για τον ΣΥΡΙΖΑ της νίκης και της επόμενης μέρας

Διαβάζεται σε 3'
Η Δώρα Αυγέρη
Η Δώρα Αυγέρη ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δώρα Αυγέρη είπε ότι το συνέδριο είναι “ένα αποτέλεσμα ενότητας, σε πείσμα των καιρών και αυτών που πίστευαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει διαλυμένος”.

«Το μήνυμα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, όπως το κωδικοποίησε και ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ήταν επαναβεβαιώνουμε την εμπιστοσύνη στον πρόεδρό μας και πάμε να δώσουμε τις επόμενες εκλογικές μάχες με θετικό πρόσημο, με εξωστρέφεια» υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δώρα Αυγέρη, στη συνέντευξή της στο MEGA.

Σημείωσε ακόμη ότι το αποτέλεσμα του συνεδρίου «είναι ένα αποτέλεσμα ενότητας, σε πείσμα των καιρών και αυτών που πίστευαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει διαλυμένος. Όχι μόνο δεν είναι διαλυμένος, είναι ενισχυμένος, αποφασισμένος και αποφασιστικός για να δώσει τις επόμενες μάχες».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σημασία της παρουσίας της Όλγας Γεροβασίλη ως υποψήφιας για την ηγεσία του κόμματος, παρ’ ότι δεν έγιναν τελικά εκλογές, η Δώρα Αυγέρη καταρχάς διευκρίνισε ότι οι εκλογές δεν έγιναν καθώς η ίδια η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι «εγώ δεν αποδέχομαι την πρόσκληση, την πρόταση για εκλογές στις 10 Μαρτίου». Η Δώρα Αυγέρη συμπλήρωσε ότι «κέρδισε η ενότητα» και πρόσθεσε ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρξει ως η ραχοκοκαλιά της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, που θα κοιτάξει κατάματα την κυβέρνηση της ΝΔ, του κ. Μητσοτάκη, και θα τη νικήσει, δεν θα υπάρξει κανείς».

Αναφερόμενη στον αντίκτυπο της παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα, η Δώρα Αυγέρη την προσέγγισε από την πλευρά των συνέδρων: «Δεν είναι εύκολο να ξεκινήσεις από το Τυχερό του Έβρου ή από την Εσχατιά της Κρήτης με 200 – 250 ευρώ, να έρθεις να συμμετάσχεις σε εργασίες ενός συνεδρίου για το οποίο σου λένε και οι γείτονές σου «πού πας τώρα σε αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ;». Ήρθαν όμως οι άνθρωποι. Kαι τι γίνεται; Φτάνουν σε ένα συνέδριο με τις βαλίτσες τους και πριν κατέβουν από τα λεωφορεία τι μαθαίνουν; Διαβάζουν μια ανάρτηση του πρώην προέδρου που λέει, ουσιαστικά, πάμε σε εκλογές για να επαναβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη στον πρόεδρο που εξελέγη πριν πέντε μήνες»!

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη στο εσωκομματικό πεδίο, η Δώρα Αυγέρη επεσήμανε: «Πολύ σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές, γιατί αυτό δεν είναι ένας απλός σχεδιασμός του προέδρου, είναι απαίτηση. Ο κόσμος τρία πράγματα είπε πολύ έντονα: “πρόεδρε, σε εμπιστευόμαστε. Δεν θέλουμε εκλογές, φτάνει. Και άλλαξέ τα όλα”. Πάντα με οδηγό και άξονα το καταστατικό μας, τις αρχές μας». Σημείωσε ότι «υπάρχουν δομικές δυσλειτουργίες, πρέπει να αλλάξουμε, να προσαρμοστεί το κόμμα στις νέες κοινωνικές συνθήκες και ανάγκες. Με καταστατικές αλλαγές, όποτε γίνει καταστατικό Συνέδριο».

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα