Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο – Νέα πρόσωπα, ίδια ατζέντα

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο – Νέα πρόσωπα, ίδια ατζέντα
Υπουργικό Συμβούλιο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης το ανανεωμένο Υπουργικό Συμβούλιο. Ποια θέματα θα συζητηθούν.

Σήμερα Πέμπτη, στις 11.00 το πρωί, αναμένεται τελικά να συνεδριάσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, το ανανεωμένο Υπουργικό Συμβούλιο μετά τον… επεισοδιακό ανασχηματισμό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τρίτη.

Τα θέματα στην ατζέντα της αυριανής συνεδρίασης, που παραμένει ίδια με αυτή που είχε προγραμματιστεί για τη χθεσινή συνεδρίαση, περιλαμβάνουν, αρχικά την ενημέρωση από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, καθώς και την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη θα παρουσιάσει το νομοσχεδίου για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση. Ο ίδιος, θα εισηγηθεί σχετικά με την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου.

Παράλληλα, αναμένεται εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για την έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων «Ελλάδα Μπροστά», καθώς και εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή στη διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα