Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ και Μάρκου: Στη ΝΔ δεν το παίζουμε δίπορτο

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ και Μάρκου: Στη ΝΔ δεν το παίζουμε δίπορτο
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης EPA

Και επίσημα ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι οι γαλάζιοι βουλευτές που θέλουν να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο πρέπει να παραιτηθούν. Χαιρέτισε την απόφαση του ΕΛΚ για Ορμπάν. Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος στις ευρωεκλογές. Εγκώμια σε Μεϊμαράκη για το 2015

Τελεσίγραφο και επισήμως έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην βουλευτή Κατερίνα Μάρκου προκειμένου να παραιτηθεί και εκείνη όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εάν επιθυμεί να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές, ενώ ταυτόχρονα κατήγγειλε την άρση του ασυμβίβαστου ως ανήθικη και απόδειξη συναλλαγής της κυβερνητικής πλειοψηφίας. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στις Βρυξέλλες για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και την επιστροφή της γενιάς του brain drain, ξεκαθάρισε ότι σε συνεννόηση με τους υποψήφιους συναποφασίστηκε ότι η ΝΔ και οι εν ενεργεία βουλευτές της δε θα κάνουν χρήση της “τροπολογίας Κουντουρά”.

Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα: “Δε θα μείνουν βουλευτές μέχρι να διαπιστώσουν εάν θα εκλεγούν ευρωβουλευτές” και απευθυνόμενος στον κ.Μεϊμαράκη που καθόταν δίπλα του συνέχισε: “Διότι εμείς αγαπητέ Βαγγέλη δεν το παίζουμε δίπορτο σε αυτή την παράταξη”.

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε πως: “Αυτό που έκανε ο κ.Τσίπρας είναι βαθιά ανήθικο και επιβεβαιώνει ότι υπήρξε πολιτική συναλλαγή για να μπορέσει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης και να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών” και τόνισε: “Τώρα εξαργυρώνονται τα γραμμάτια αυτής της πολιτικής συναλλαγής, η ΝΔ δε συμμετέχει σε αυτή τη συναλλαγή”.

Αναφέρθηκε όμως και στην απόφαση του ΕΛΚ να αναστείλει την ιδιότητα μέλους για το Fidesz, το κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν. “Εκανε πολύ σωστά” δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ είχε στείλει επιστολή προς το ΕΛΚ δηλώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε στις τάξεις μας ένα κόμμα που μιλά για ανελεύθερη δημοκρατία, δε σέβεται βασικές αρχές της ευρωπαϊκής μας διαδρομής και υιοθετεί στο προσφυγικό μία στάση που δε συνάδει με τις αρχές της συνυπευθυνότητας και της αλληλεγγύης. Εκτίμησε μάλιστα ότι έτσι “ακυρώνεται πλήρως η επιχειρηματολογία Τσίπρα που προσπαθεί να ταυτίσει τη ΝΔ και εμένα προσωπικά με Ορμπάν”.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι “ο Ορμπάν στις πρακτικές του περί ανελεύθερης δημοκρατίας μοιάζει με τον κ.Τσίπρα. Ο κ.Τσίπρας είναι αυτός που υιοθετεί τακτικές που υπονομεύουν το κρατος δικαίου αμφισβητούν τη διάκριση των εξουσιών και προσπαθεί να φτιάξει μία αυταρχική κυβέρνηση” και δήλωσε βέβαιος πως “οι Έλληνες πολίτες θα του στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στις ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές”.

Υπογράμμισε εξάλλου την κρισιμότητα των ευρωεκλογών, εάν δεν διεξαχθούν ταυτόχρονα εθνικές εκλογές. “Οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο του αγώνα και η ΝΔ στο πρώτο ημίχρονο θα πρέπει να βάλει πολλά γκολ και να πετύχει μία ξεκάθαρη πολιτική νίκη, τόσο ισχυρή που την επόμενη μέρα κανείς να μη μπορεί να αμφισβητήσει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών” είπε και κάλεσε τους ψηφοφόρους να στείλουν ένα μήνυμα “ως εδώ με τον Τσίπρα”, αλλά να το στείλουν στηρίζοντας τη ΝΔ, δηλώνοντας με νόημα πως δεν υπάρχει χαλαρή ή αδιάφορη ψήφος.

Ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους Έλληνες του Βελγίου και γενικότερα του εξωτερικού τόνισε ότι προσβλέπει στην παρουσία τους στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019. Κάλεσε όσους δεν μπορούν να μεταβούν στην Ελλάδα για να ψηφίσουν στις 26 Μαϊου να γραφτούν στους καταλόγους μέχρι τις 29 Μαρτίου για να ψηφίσουν έστω στις ευρωεκλογές από τον τόπο διαμονή τους. Και όσους μπορούν, να έρθουν στην Ελλάδα γιατί όπως είπε αυτή η μάχη αφορά και τις περιφερειακές εκλογές, στις οποίες η ΝΔ έχει δώσει ξεκάθαρο χρώμα.

Κάλεσε επίσης τους Έλληνες του εξωτερικού να κάνουν τον κόπο να κατέβουν στην Ελλάδα και να ψηφίσουν και στις εθνικές εκλογές, είτε γίνουν σε ένα μήνα είτε γίνουν σε έξι μήνες, διότι όπως είπε: “Θα είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να έρθετε στην Ελλάδα για να ψηφίσετε σε εθνικές εκλογές”.

Επανέλαβε ότι η ΝΔ θα νομοθετήσει μέσα σε έξι μήνες ώστε οι Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους και σχολίασε: “Για μία αριστερή κυβέρνηση που υποτίθεται υποστηρίζει τα δικαιώματα των πολλών, αποτελεί βαθιά ταξική πολιτική να απαιτείς να πληρώσει κάποιος 500- 1000 ευρώ για να έρθει να ψηφίσει”.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή να βάλει την Ελλάδα στην τότε ΕΟΚ, αλλά και στην υπογραφή της συνθήκης του Μάαστριχτ από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Εκτίμησε ότι όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια δικαίωσαν τη ΝΔ και εγκωμίασε τη στάση Μεϊμαράκη το καλοκαίρι του 2015 και την απόφαση για ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

“Το καλοκαίρι του 2015 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη” δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης, σημειώνοντας: “Υπο την ηγεσία Μεϊμαράκη κληθήκαμε να πάρουμε μία δύσκολη απόφαση. Γνωρίζαμε ότι είχε κομματικό κόστος, κάναμε όμως το σωστό για την πατρίδα και χωρίς τις ψήφους της ΝΔ η Ελλάδα δε θα ήταν σήμερα μέλος της Ευρωζώνης”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης στο brain drain, αλλά και στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Ελληνικό. “Με έπιασε η καρδιά μου” δήλωσε σχολιάζοντας ότι θα έπρεπε σε αυτή την επένδυση σήμερα να δουλεύουν 50.000 άνθρωποι και τονίζοντς ότι η χώρα χρειάζεται ένα επενδυτικό reboot.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα