Αναπτυξιακό άλμα για την Ελλάδα βλέπει ο Χ. Γεωργιάδης

Συνεδράσιη του Ecofin την Τρίτη 7 Νομεβ΄ριου 2017, στις Βρυξέλλες.
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)
Συνεδράσιη του Ecofin την Τρίτη 7 Νομεβ΄ριου 2017, στις Βρυξέλλες. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) EUROKINISSI

Αισιόδοξες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία αλλά κυρίως για την κυπριακή από τον υπουργό Οικονομίας, κ. Χάρη Γεωργιάδη. Το πείραμα και η εμπειρία από την κρίση στην Κύπρο

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι σύντομα η Ελλάδα θα ακολουθήσει την πορεία ανάκαμψης».

«Θεωρώ αστείρευτες τις παραγωγικές δυνατότητες στην Ελλάδα, ασύγκριτες και με μεγαλύτερες προοπτικές  από αυτές που είχε η σαφώς μικρότερη οικονομία της Κύπρου. Η Ελλάδα, λόγω του φυσικού της πλούτου, του ανθρωπίνου δυναμικού και των προοπτικών της, μπορεί να κάνει αναπτυξιακό άλμα. Διαθέτει τεράστια προοπτική και παραγωγική δυνατότητα, αρκεί αυτή να αξιοποιηθεί και να απελευθερωθει».

ADVERTISING

Με αυτή την χαρακτηριστική φράση, ο υπουργός Οικονομίας της Κύπρου, κ. Χάρης Γεωργιάδης, ξετύλιξε - κατά τη διάρκεια συνάντησής του με Ελληνες δημοσιογράφους στη Λευκωσία - το «κουβάρι» της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο αλλά και το πώς πλέον αυτή ξεπεράστηκε.

Σήμερα στην Κύπρο η οικονομία είναι σε ανάπτυξη και ο δείκτης εμπιστοσύνης σημαντικά ενισχυμένος. Η χώρα παρουσιάζει θετικές προοπτικές ανάπτυξης με ρυθμό 3-4%. Για πέμπτο συνεχόμενο έτος, η κυπριακή οικονομία λειτουργεί με ισοσκελισμένο προυπολογισμό.

Σε όλο αυτό το διάστημα, ακόμη και όταν είχε κλονισθεί η εμπιστοσύνη στη χώρα, ακόμα και όταν η ίδια η κοινωνία είχε καταρρεύσει με αβέβαιο μέλλον, υπήρξαν τράπεζες, όπως η Eurobank που δεν έδειξε καθόλου να κλονίζεται και παρέμεινε σταθερή , στηρίζοντας μέσω της παρουσίας της, την χώρα.

Αυτό τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Γεωργιάδης που αναφέρθηκε στην σημερινή πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας, η οποία χωρίς να έχει πιστωτική επέκταση, συνοδεύεται από υγιή παροχή ρευστότητας εκ μέρους των τραπεζών, μεταξύ των οποίων της Eurobank, που αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο όμιλο στην κυπριακή αγορά και τον πρώτο μεγαλύτερο ελληνικό όμιλο διεθνώς.

Στόχος της κυπριακής οικονομίας τόνισε ο υπουργός είναι να παραμείνει ως μία από τις ταχύτερες αναπτυσσόμενες χώρες στην Ευρώπη και να διατηρήσει ένα σταθερό, ευνοικό και προβλέψιμο περιβάλλον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
SHARE:

24Media Network