Χαρδαλιάς για Ραμαζάνι: “Αγαπητοί μουσουλμάνοι θα πρέπει να προσευχηθείτε από το σπίτι”

Χαρδαλιάς για Ραμαζάνι: “Αγαπητοί μουσουλμάνοι θα πρέπει να προσευχηθείτε από το σπίτι”
Προσευχή μουσουλμάνων σε ταζμί σε χωριό της Ξάνθης Eurokinissi

Στο Ραμαζάνι αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, τονίζοντας ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις στους χώρους λατρείας.

Οδηγίες για το Ραμαζάνι, τη μουσουλμανική γιορτή νηστείας, που ξεκίνησε την Παρασκευή (24/04), έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

“Σε ισχύ παραμένει και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την απαγόρευση λειτουργίας λατρευτικών χώρων όλων των δογμάτων, ανεξαρτήτως θρησκείας. Η ΚΥΑ αφορά όλα τα δόγματα, όλες τις θρησκείες και τις πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές” δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Και πρόσθεσε: “Κατα συνέπεια και για το Ραμαζάνι η λειτουργία των λατρευτικών χώρων επιτρέπεται μόνο κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία θρησκευτικού λειτουργού και του απαιτούμενου βοηθητικού προσωπικού. Συνολικά επιτρέπονται μέχρι 4 άτομα. Αγαπητοί συμπολίτες μας μουσουλμάνοι, θα πρέπει να προσευχηθείτε από το σπίτι σας. Τα τζαμιά θα είναι κλειστά για το κοινό”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα