Χαρδούβελης: Διανύουμε τις πλέον εντατικές και περίπλοκες διαβουλεύσεις με τους εταίρους

Χαρδούβελης: Διανύουμε τις πλέον εντατικές και περίπλοκες διαβουλεύσεις με τους εταίρους
Day 5 - Discussion at the plenum of the Greek Parliament of the 2015 draft State Budget and voting, in Athens, on Dec. 7, 2014 / 5 - . , 7 , 2014 Sooc

Ολόκληρη η ομιλία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Τι είπε για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τη συνέχεια του "μεταρρυθμιστικού προγράμματος" (vid)

Την πεποίθησή του ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα οδηγηθούν σύντομα σε θετικό αποτέλεσμα, εξέφρασε κατά την ομιλία του επί του προϋπολογισμού του 2015, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

“Οι μέρες αυτές είναι και οι μέρες των πλέον εντατικών διαβουλεύσεων με τους εταίρους για το κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης του Μνημονίου. Είναι περισσότερο περίπλοκες από το παρελθόν. Η διαδικασία περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, διότι το 2015 η Ελλάδα θα μπει σε νέα σχέση με τους εταίρους μας και το ΔΝΤ.

Η νέα αυτή, πιο χαλαρή σχέση, χρειάζεται να περάσει από γραφειοκρατικές διαδικασίες, εγκρίσεις απ’ τα κοινοβούλια χωρών κλπ.

Πιστεύω πως όλες οι πλευρές έχουν αντίληψη, πως μετά τη θέση και την αντίθεση επέρχεται η σύνθεση – και πως σύντομα η διαπραγμάτευση θα οδηγηθεί σε θετικό αποτέλεσμα” ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης.

Ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε στην ομιλία του πως η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε., συνεπάγεται προνόμια αλλά και υποχρεώσεις. “Τα προβλήματα που έφερε η κρίση, δεν αντιμετωπίζονται με ιδεολογικές εμμονές. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως όλοι βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα και να δράσουμε χωρίς εντάσεις” ανέφερε ο κος Χαρδούβελης και συνέχισε:

“Το κρίσιμο θέμα για την ανάπτυξη από δω και πέρα, είναι να συνεχίσουμε με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και μετά το τέλος του Μνημονίου. Το νέο πρόγραμμα δεν θα μας το επιβάλλουν οι εταίροι – αντίθετα εμείς το επιλέγουμε να το εφαρμόσουμε, γιατί είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη” υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών. Θα χρειαστούν “μεταρρυθμίσεις που θα είναι μεν επώδυνες για κάποιες επαγγελματικές ομάδες και συντεχνίες, αλλά δεν θα μετακυλύουν τα προβλήματα στις επόμενες γενεές – και για τις οποίες θα πρέπει να εξασφαλίσουμε πως θα έχουν κύκλους ζωής μεγαλύτερους απ’ τους εκλογικούς”.

“Μπορεί να δεσμευτεί η αντιπολίτευση στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων; Μπορούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συμβάλλουν στην υιοθέτηση και προώθηση των μεταρρυθμίσεων, ή απλώς θα κρύβονται πίσω απ’ τις παροχές;” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Χαρδούβελης.

Φωτογραφία: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα