Χαρίτσης: "Διττή η αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό"

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχετικά με το νομοσχέδιο για το άσυλο.

«Το νομοσχέδιο της ΝΔ για το προσφυγικό συγκεφαλαιώνει τη διττή αποτυχία της κυβέρνησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Όπως σημείωσε, «από τη μία, με την κραυγαλέα κατάργηση βασικών κανόνων του προσφυγικού δικαίου, οδηγεί τη χώρα στη διεθνή απομόνωση και καταδίκη, έχοντας ήδη προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις διεθνών οργανισμών και οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα». Από την άλλη, «η διαχειριστική της ανεπάρκεια οδηγεί σε εντάσεις στο εσωτερικό της χώρας και στη χειροτέρευση των συνθηκών φιλοξενίας των προσφύγων», πρόσθσε.

Ο κ. Χαρίτσης σχολίασε ότι «η κυβέρνηση είναι παγιδευμένη ανάμεσα στην αμηχανία της αδράνειας και στις δικές της εσωκομματικές αντιφάσεις». Επίσης, «παγιδευμένη» και «ανάμεσα στις ψευδαισθήσεις που καλλιέργησε προεκλογικά και στις πραγματικές διαστάσεις ενός σύνθετου και ευαίσθητου ζητήματος που αδυνατεί να αντιμετωπίσει το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη».

«Μοναδική λύση για τη διαχείριση του προσφυγικού», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι η πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια: Διεθνοποίηση του ζητήματος, σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, συνολικό σχέδιο υποδοχής και εγκατάστασης των προσφύγων».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό, Μετανάστες, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παρέμβαση Μητσοτάκη για το προσφυγικό - μεταναστευτικό

Βουλή: Κόντρες στην αρμόδια επιτροπή για το άσυλο

"Καμπανάκι" των Γιατρών του Κόσμου για το άσυλο

SHARE: