Χαρίτσης: "Η Ολλανδία θέτει πλαφόν στα τιμολόγια ενέργειας - Κοροϊδία στην Ελλάδα"

Αλέξης Χαρίτσης.
Αλέξης Χαρίτσης. INTIME NEWS

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας πρόκειται να επιβάλει πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου - Το σχόλιο του Αλέξη Χαρίτση.

Για το πλαφόν στην ενέργεια τοποθετήθηκε ο  τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στο παράδειγμα της Ολλανδίας.

"Η Ολλανδία θέτει πλαφόν στα τιμολόγια ενέργειας. Στην Ελλάδα όμως, με την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή στην Ευρώπη, η κυβέρνηση βρίσκει νέους μηχανισμούς επιδότησης της κερδοσκοπίας. Η κοροϊδία συνεχίζεται και οι πολίτες πληρώνουν πολύ βαρύ τίμημα..." έγραψε ο ίδιος στην ανάρτησή του στο Twitter, παραθέτοντας το δημοσίευμα του Reuters.

Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση της Ολλανδίας πρόκειται να επιβάλει πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου για τα συμβόλαια από την Πρωτοχρονιά του 2023, προκειμένου να θωρακίσει τους καταναλωτές απέναντι στην άνοδο των τιμών.

Οι τιμές στην ενέργεια θα περιοριστούν στα επίπεδα του Ιανουαρίου 2022 για τη μέση ποσότητα φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνουν τα νοικοκυριά, όπως μετέδωσε το Reuters. Το σχέδιο της ολλανδικής κυβέρνησης, θα παρουσιαστεί εντός της ημέρας.

Επιπλέον του πλαφόν στις τιμές, οι εταιρίες ενέργειας θα δεσμευτούν ότι τους επόμενους έξι μήνες δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε καμία διακοπή παροχής και ότι θα προσφέρουν ξανά μακροπρόθεσμες συμβάσεις προκαθορισμένου κόστους.

Τα μέτρα θα προστεθούν στα σχέδια δαπάνης 16 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των καταναλωτών που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν για ενέργεια και τρόφιμα.

Οι δαπάνες, που περιλαμβάνουν αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 10% και υψηλότερες επιδοτήσεις (με εισοδηματικά κριτήρια) για υγειονομική περίθαλψη και ενοίκια, θα καλυφθούν κυρίως από αυξήσεις φόρων που στοχεύουν επιχειρήσεις και εύπορους Ολλανδούς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Χαρίτσης, Ηλεκτρική Ενέργεια, Φυσικό αέριο, Πετρέλαιο Θέρμανσης, Τιμές Πετρελαίου, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ολλανδία
SHARE:

24Media Network