Χαρίτσης: Ορατός ο κίνδυνος ενός νέου μνημονίου

Χαρίτσης: Ορατός ο κίνδυνος ενός νέου μνημονίου
Eurokinissi

"Η κυβέρηση προβαίνει σε ελάχιστες δεσμεύσεις για ένα ριζικό πρόγραμμα κοινωνικής ανασύνταξης για την καταπολέμηση της ύφεσης στην οποία βυθιζόμαστε" τονίζει ο Αλ. Χαρίτσης.

“Ο κίνδυνος ενός νέου μνημονίου είναι ορατός, αν δεν ληφθούν τώρα τα αναγκαία μέτρα” και μάλιστα, “για κάποιους συνιστά ‘ευκαιρία'”, δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην “Αυγή της Κυριακής”.

Ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ότι περιορίζεται σε “άφθονες ρητορικές διαβεβαιώσεις για κοινωνική αλληλεγγύη”, ενώ προβαίνει σε “ελάχιστες δεσμεύσεις για ένα ριζικό πρόγραμμα κοινωνικής ανασύνταξης για την καταπολέμηση της ύφεσης στην οποία βυθιζόμαστε”.

Ο κ. Χαρίτσης σημειώνει ότι “προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω της κρίσης παραμένει η θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και η ολόπλευρη στήριξη της κοινωνίας και η ενίσχυση της οικονομίας” και υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι” του ΣΥΡΙΖΑ “έχει ενοχλήσει την κυβέρνηση, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει τον πυρήνα της συζήτησης: ότι χρειάζονται ισχυρές παρεμβάσεις τώρα και ότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και τα δημοσιονομικά αποθέματα για ένα κοστολογημένο, ορθολογικό και κοινωνικά δίκαιο πρόγραμμα οικονομικής ανασυγκρότησης”. Σχολιάζει ότι ενώ η κυβέρνηση λοιδόρησε το “μαξιλάρι” των 37 δισ. “το αξιοποιεί τώρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση” και πως όμως “θα όφειλε να ενημερώσει επισήμως τον ελληνικό λαό για τη χρήση του κι όχι μέσω εκ των υστερών «διαρροών» στον Τύπο”. Προσθέτει ότι “αυτές οι κινήσεις υποδηλώνουν ασέβεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος μόχθησε για να σχηματιστεί αυτό το πολύτιμο απόθεμα”. Αναφορικά με τα σενάρια περί εκλογών κατηγορεί τον Κ. Μητσοτάκη ότι εκμεταλλεύεται “τον φόβο της κοινωνίας απέναντι στην πρωτόγνωρη κρίση του κορονοϊού για μικροπολιτικό όφελος”.

Ασκεί κριτική στην Ε.Ε. χαρακτηρίζοντας το πακέτο στήριξης των 540 δισ. ευρώ “εξοργιστικά κατώτερο των αναγκών για την αντιμετώπιση της κρίσης”, ενώ σχολιάζει πως η ΝΔ “αδυνατεί να διεκδικήσει τα αυτονόητα από τους ομοϊδεάτες της στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που ηγούνται του μπλοκ της λιτότητας”.

“Δεν είναι θέμα κομματικό. Είναι θέμα που σχετίζεται με την ίδια την ποιότητα της δημοκρατίας μας”, τονίζει σχετικά με το ζήτημα της διασφάλισης της πολυφωνίας εν μέσω της πανδημίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα